Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso historisk på hjemmebane

Vant foran 115 000 fans.

(Dagbladet.no:) Fernando Alonso skrev seg søndag ettermiddag inn i historiebøkene. Han er den første spanjolen som har vunnet Spania Grand Prix.

Da passet det bra at kong Juan Carlos var blant de 115 000 tilskuerne.Han kjørte med begge armene i været inn mot mål, og hoppet dansende ut av Renaulten til ellevill jubel fra fansen.

- Å kjøre her foran en helt blå hovedtribune - det er spesielt. Dette er en dag jeg aldri kommer til å glemme, sier Alonso ifølge nyhetsbyrået AP.

Renault er blå og gule, og lyseblått er fargene til Oviedo - Alonsos hjemsted.

Vant med 18 sekunder

Alonso startet i pole position og i løpet av de åtte første rundene skaffet han seg en ledelsen på 5,8 sekunder. Da hadde han Giancarlo Fisichella og Michael Schumacher bak seg.

- Hver gang jeg kjørte ut av pit-en og Michael var bak meg, hoppet og jublet fansen på tribunen. Jeg trengte ikke gjøre annet enn å forsvare ledelsen jeg skaffet med tidlig, sier Alonso.

Han økte gradvis ledelsen og vant med 18,5 sekunder foran Schumi. Fisichella kom på tredjeplass, og sørget for en flott Renault-dag.

VANT IGJEN: Fernando Alonso og teamet slipper jubelen løs etter sesongens tredje seier. Foto: AP
VANT IGJEN: Fernando Alonso og teamet slipper jubelen løs etter sesongens tredje seier. Foto: AP Vis mer

Dette var den 11 seieren til regjerende verdensmester Alonso i karrieren, og han leder nå VM. Spanjolen har 54 poeng etter seks runder, og er 15 poeng foran Schumi.

LEDER VM: Etter tre seire og tre andreplasser leder spanjolen VM sammenlagt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling