Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso i pole position

Schumacher i startposisjon to på Nürburgring.

(Dagbladet.no): Fernando Alonso var raskest under dagens kvalifisering til Europa Grand Prix på Nürburgring i Tyskland.

Alonso satte bestetiden 1.29,819 på sin tredje kvalifiseringsrunde - to tidels sekunder foran Michael Schumacher på andreplass.

- Åpen bane

Regjerende verdensmester Alonso leder formel 1-VM etter fire runder, men Schumacher tok innpå ham med seieren på Imola-banen sist.

Da startet spanjolen som nummer fem, og brukte halve løpet på å kommen innen rekkevidde av Schumacher. Forbi kom han altså aldri.

- Kvalifiseringen var litt vanskelig i de første fire løpene. Noen ganger på grunn av trafikk, andre ganger fordi jeg gjorde feil. Jeg fikk ikke til en normal kvalifisering. I dag hadde vi åpen bane, sier Alonso ifølge AP.

Dekkproblemene løst

Michael Schumacher har hatt dekktrøbbel tidligere i sesongen. Seieren sist gjorde ham trygg på at problemene er løst, og nå har han stor sjøltillit foran VM-runden i fødelandet.

RASKEST: Fernando Alonso holdt en snittfart på 206,3 kilometer i timen da han satte bestetid under kvalifiseringen på Nürburgring i dag. Foto: EPA/Scanpix
RASKEST: Fernando Alonso holdt en snittfart på 206,3 kilometer i timen da han satte bestetid under kvalifiseringen på Nürburgring i dag. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Vi visste hvilke endringer vi måtte gjøre for ikke å få de samme problemene igjen, men fortsatt få den samme ytelsen, sier han.

• I fjor ledet finske Kimi Räikkönen komfortabelt på Nürburgring da han startet på 59. og siste runde. Så løsnet hjulopphenget, bilen skar av banen og Fernando Alonso vant løpet.

Kvalifisering til morgendagens Europa Grand Prix i Tyskland:

1. Fernando Alonso, Renault 1.29,819

2. Michael Schumacher, Ferrari 1.30,028

3. Felipe Massa, Ferrari 1.30,407

4. Rubens Barrichello, Honda 1.30,753

5. Kimi Räikkönen, McLaren-Mercedes 1.30,093

6. Jenson Button, Honda 1.30.940

7. Jarno Trulli, Toyota 1.31,419

8. Jacques Villeneuve, BMW-Sauber 1.31,542

9. Juan Pablo Montoya, McLaren-Mercedes 1.32,880

10. Mark Webber, Williams, 1.33,405

GLAD NUMMER TO: Michael Schumacher smilte bredest, selv om han ble slått av Fernando Alonso med to tidels sekunder i kvalifiseringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling