Alonso imponerer - Räikkönen resignerer

VM kan bli avgjort på søndag.

Duellen mellom Fernando Alonso og Kimi Räikkönen i Brasil har startet. Etter fredagens treningsøkter seiler spanieren Alonso opp som en knepen favoritt i Sør-Amerika - og har dermed et solid tak på VM-tittelen.

For Renault-føreren trenger «bare» en tredjeplass for å bli tidenes yngste formel 1-vinneren. Fredag viste han seg fram som den raskeste på treningene.

Og utfordrer Räikkönen ser ikke på seg selv som en utfordrer lenger - selv om den finske McLaren-føreren er den eneste som kan ta igjen Alonso i VM-sammendraget.

- Ikke i år

- Selvfølgelig er jeg interessert i å vinne VM, men det kommer ikke til å skje i år. Det er uaktuelt at han (Alonso) har tre dårlige løp på rad, sier finnen ifølge nyhetsbyrået AP.

Når han i tillegg er tregere på banen i Brasil, er sjansen for VM enda mindre. For den 24 år gamle spanieren har vært klart raskest i Sør-Amerika.

- For meg dreier helgens løp i Brasil seg kun om å vinne. Det er ingen vits i å se på sammendraget lenger. Det løpet er kjørt, sier Räikkönen.

For selv om finnen har vunnet tre av de fire siste VM-rundene, skal det mye til for å ta igjen sammenlagtlederen Alonso. Det er tvilsomt om det holder å vinne de siste tre løpene. Tross alt må Alonso feile også, skal Räikkönen kunne løfte trofeet tilslutt.

TIL TOPPS? Alt tyder på at Fernando Alonso blir verdensmester. Foto: REUTERS
TIL TOPPS? Alt tyder på at Fernando Alonso blir verdensmester. Foto: REUTERS Vis mer

Spent Alonso

- Dette er et svært viktig løp for meg. Tross alt kan jeg vinne mesterskapet her, selv om jeg ikke vinner selve løpet, sier Alonso selv, som i en alder av 24 er i ferd med å bli tidenes yngste verdensmester i formel 1.

- Det er likevel ikke verdens ende hvis jeg ikke vinner denne helgen, fortsetter spanieren, som kan se fram til mange år i formel 1-sirkuset.

Mens Alonso har 111 poeng foran løpet i Brasil, har Räikkönen 86 poeng. Skal spanieren ha en sjanse, må han forlate Brasil med minst 21 poengs forsprang.

(ANB)

GIR OPP: Kimi Räikkönen tror ikke han kan vinne VM.