Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso knuste Schumi

- Alt fungerer optimalt, sier spanjolen.

Ingen var i nærheten av å tukte den regjerende verdensmesteren i formel 1 under Storbritannia Grand prix søndag. Fernando Alonso startet først, og vant som han ville.

Alonso tok sin tredje strake seier da han vant formel 1-løpet på Silverstone. Han tok med det sin femte seier for sesongen og virker utilnærmelig i sammendraget.

Alonso sto i beste startspor og tok som ventet starten. Den beholdt han fra til mål. I mål var han nesten 14 sekunder foran tyske Michael Schumacher, som ble nummer to.

Svært tilfreds

- Jeg er kjempefornøyd med seieren. Bilen ble bare bedre og bedre utover løpet i dag. Mekanikerne, bilen, dekkene og hele teamet fungerer optimalt om dagen, sa en fornøyd Fernando Alonso etter seieren.

Alonso har nesten vært kjedelig overlegen i hele år, og i de tre siste løpene har han nærmest vært i en egen klasse. Bilen går som ei kule og har aldri tekniske problemer.

Den regjerende verdensmesteren sier han er svært tilfreds om dagen, og er stolt over de tre siste seirene.

- Å vinne tre strake er bra. Når det i tillegg er såpass store løp som Spania, Monaco og på Silverstone, som er 20 minutter unna der jeg bor, så blir det ekstra fantastisk, mener spanjolen, som bor i engelske Oxford.

ØKTE VM-LEDELSEN: Fernando Alonso var overlegen i England. Foto: EPA
ØKTE VM-LEDELSEN: Fernando Alonso var overlegen i England. Foto: EPA Vis mer

Dårligst andreplass

Og at han har imponert i år - som i fjor - er det ingen tvil om. På åtte løp denne sesongen har han dårligst en andreplass.

Søndag var det igjen Michael Schumacher som var nærmest spanjolen. Schumacher startet i tredje startposisjon, men takket være god strategi - som alltid - klarte han å passere Kimi Räikkönen på den siste pit-stopen.

- Vi har ikke vært raske nok denne helga, og må jobbe videre for å komme opp på et tilfredsstillende nivå, mener Schumacher.

Leder med 23 poeng

Finske Räikkönen tok tredjeplassen foran Giancarlo Fisichella, og var tilfreds med det.

- Bilen er nok litt for treg til å være med å kjempe om seieren. Tredjeplassen var det beste vi kunne oppnå, så jeg er fornøyd med plassen, sier finnen.

I sammendraget leder Alonso nå med 23 poeng på Schumacher. Räikkönen er nummer tre, men er hele 41 poeng bak Alonso. Fisichella ligger ett poeng etter finnen.

Neste løp går i Canada 25. juni.

(ANB)

FORNØYD: Alonso har nå vunnet tre strake Grand Prix-løp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media