Alonso med sin fjerde strake seier

Like overlegen i Canada som han har vært hele denne sesongen.

Spanske Fernando Alonso vant sitt fjerde strake Grand Prix-løp i formel 1 søndag. Alonso var like overlegen i Canada som han har vært hele denne sesongen.

Fernando Alonso sto i beste startspor i Montreal, og beholdt ledelsen fra start til mål. Ikke engang en «safety car» ti runder før slutt klarte å skape spenning i løpet.

Finske Kimi Räikkönen hadde tredje beste startspor, men utnyttet en svak start fra Giancarlo Fisichella og snek seg opp som nummer to. Der ble han liggende til det gjensto en runde. På den siste runden gjorde han en førerfeil, og Michael Schumacher smøg seg forbi med sin Ferrari.Dermed ble det de tre store på de tre første plassene – igjen.

Vanskelig løp

Alonso økte sakte, men sikkert forspranget i sin utrolig sterke Renault. Bilen hans har ikke hatt trøbbel i et eneste løp i år, og spanjolen står med imponerende seks seirer på ni løp. De gangene han ikke har vunnet har han blitt nummer to.

Renault-sjåføren tok sin første seier i Canada, men sin 14. totalt i formel 1-sirkuset.

– Det var et ganske vanskelig løp. Det var masse skitt på banen, som gjorde det vanskelig utenfor idealsporet. Det gjaldt å holde konsentrasjonen oppe gjennom hele løpet. Jeg var aldri sikker på seier, sa Alonso etter løpet.

Kun seier godt nok

Michael Schumacher virket tilfreds med andreplassen, men hadde ønsket at det var igjen noen flere runder etter at «safety car» samlet feltet mot slutten.

– Takket være den episoden ble det spennende. Dessverre var det for få runder igjen. Jeg angrep litt, og klarte å klatre én plass. Akkurat da ønsket jeg meg et litt lengre løp for å ta opp kampen med Alonso, sa Schumacher.

Kimi Räikkönen hevder han kjører kun for å vinne og virket ikke spesielt fokusert på at han mistet andreplassen på siste runde.

– Jeg kom litt utenfor idealsporet og plukket opp noe skitt. Dermed kunne jeg ikke styre bilen i svingen. Det gjør egentlig ikke så mye om jeg blir på andre- eller tredjeplass. Jeg kjører for å vinne, sa finnen som hadde problemer ved begge pitstoppene.

Giancarlo Fisichella ble nummer fire, mens Felipe Massa tok femteplassen.

I sammendraget leder Alonso nå med 23 poeng på Schumacher. Neste løp går i USA om en uke.

(ANB)