Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alonso medskyldig i Singapore-skandalen

Renault-laget forårsaket ulykke for at han skulle vinne.

FIKSET SEIER: To toppsjefer i Renault-laget måtte trekke seg fra jobbene sine, etter avsløringer om at laget skal ha fikset en ulykke i Singapore, for at Fernando Alonso skulle vinne. Foto: Scapnix/AFP
FIKSET SEIER: To toppsjefer i Renault-laget måtte trekke seg fra jobbene sine, etter avsløringer om at laget skal ha fikset en ulykke i Singapore, for at Fernando Alonso skulle vinne. Foto: Scapnix/AFP Vis mer

|||Dobbelt verdensmester Fernando Alonso visste om at Renault-laget igangsatte en ulykke for å gi ham seieren i fjorårets Singapore Grand Prix.

Hendelsen, som er i ferd med å bli idrettens svar på Watergate-skandalen i USA (1972-1974), førte til at to toppsjefer i Renault-laget måtte fratre jobbene sine.

Teamsjef Flavio Briatore skal ha kommandert Nelson Piquet til å krasje inn i en annen bil med vilje akkurat da sisteplasserte Alonso var inne i depotet for å fylle bensin. Alonso vant til slutt løpet i Singapore.

Den brasilianske føreren Nelson Piquet Jr. avslørte saken etter å ha fått sparken fra laget i sommer. Hittil har Alonsos rolle vært av det uskyldige slaget, men nye opplysninger fra Piquets far kan bli svært ødeleggende for superstjernen.

- Briatore ga Nelsinho ordre om å framprovosere ulykken, og Alonso visste om det. Alle visste. Er det til å tro at Alonso startet fra 15. startspor og stanset like etterpå for å fylle drivstoff, spør Piquet senior.

Tidligere denne uken uttalte Felipe Massa at nåværende Ferrari-kollega Alonso måtte ha vært involvert i konspirasjonen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media