VILJEKORT? Real Madrids Xabi Alonso (til høyre) og Sergio Ramos (t.v) pådro seg begge beleilige gule kort i går. Foto: EPA / BALLESTEROS / NTB SCANPIX
VILJEKORT? Real Madrids Xabi Alonso (til høyre) og Sergio Ramos (t.v) pådro seg begge beleilige gule kort i går. Foto: EPA / BALLESTEROS / NTB SCANPIXVis mer

Alonso og Ramos risikerer straff etter gule kort

Gjorde de det igjen?

• 3-0 i Madrid: En fot i semifinalen etter storseier

(Dagbladet): I november 2010 ble både Jose Mourinho, Xabi Alonso og Sergio Ramos bøtelagt etter matchen mot Ajax.

De to sistnevnte fikk bøter fordi de med vilje hadde pådratt seg sitt andre gule kort -  på ordre fra Mourinho.

I dag er det spekulasjoner igjen, gjentok Alonso og Ramos gult kort-trikset mot Galatasaray i går?

Mister retur Begge fikk nemlig kortet som gjør at de er utestengt i returkampen i Tyrkia i neste uke - men er tilbake i spill til en trolig semifinale.

Og begge fikk kortet på stillingen 3-0, for henholdsvis protester og bortsparking av ball. Ifølge The Guardian risikerer både Alonso og Ramos utestengelser på to kamper, dersom Uefa setter i gang etterforskning.

Da kortene ble nevnt for lagkamerat Karim Benzema i går svarte han slik:

- Alt har gått bra!

Men Mourinho var brysk da han ble forespurt om oppførselen var bevisst.

- Vi mister viktige spillere i den neste kampen. Ramos og Alonso kan nå spille lørdag (i ligaen), men dette gjør min plan for returen mer komplisert. Da jeg så kortene ble alt jeg hadde tenkt å gjøre ødelagt, sier Mourinho.

Knipset Forskjellen fra Ajax-matchen er at det nå dreier seg om gule kort, ikke gule som førte til røde kort. Og den gangen var det bildebevis, keeper Jerzy Dudek ble knipset mens han ble instruert av Mourinho før levering av beskjed ute på banen.

Men Uefa kan ha strammet inn sin praksis denne sesongen, blant annet måtte Levantes Sergio Ballesteros sone to kamper for viljekort i Europa League.

Mourinho forklarer sin skuffelse over kortene med at han skulle rokkere på laget i Tyrkia.

- Jeg har nå mistet Xabi Alonso, jeg jeg vurderte å bruke Pepe på midtbanen i Istanbul. Ramos gule kort gjør at jeg må løse et problem.