ØKTE LEDELSEN: Fernando Alonso og hans Ferrari var raskest i Tyskland denne helga. Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ
ØKTE LEDELSEN: Fernando Alonso og hans Ferrari var raskest i Tyskland denne helga. Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJVis mer

Alonso økte ledelsen i VM-sammendraget

- Festen tar vi på flyet hjem.

Ferrari-føreren Fernando Alonso økte ledelsen i VM-sammendraget da han vant Tysklands Grand Prix i formel 1 på Hockenheimring søndag.

Det var Alonsos tredje seier for sesongen. Fra pole position (beste startposisjon) styrte den 30-årige spanjolen det meste og kom i mål 3,7 sekunder foran den lokale helten, tittelforsvarer Sebastian Vettel i Red Bull. Vettel fikk imidlertid 20 sekunder tilleggsstraff for en ureglementert forbikjøring og ble dermed nummer fem på resultatlisten.

- Dette var helt fantastisk, utbrøt Alonso etter seieren.

- At jeg fikk beste startposisjon gjorde utslaget. På denne banen er det vanskelig å kjøre forbi og jeg satset alt på å beholde posisjonen, sa søndagens vinner.

- Og festen, fortsatte han, den tar vi på flyet hjem.

Uten mulighet Briten Jenson Button i McLaren ble nummer to siden Vettel fikk tidstillegg for sin manøver i siste runde da han passerte Button ureglementert.

- Jeg kjempet helhjertet, men hadde ikke mer å gi. Det var ikke mulig å hamle opp med Alonso i dag, sa en skuffet Vettel.

Finnen Kimi Räikkönen som kjører for Lotus endte på 3.-plass, foran japaneren Kamui Kobayashi og med Vettel på femteplass..

Massa i trøbbel Løpet ble spolert allerede på førsterunden for Ferarri-føreren Felipe Massa og Romain Grosjean som var innblandet i en kollisjon som også omfattet en tredje deltaker, brasilianeren Bruno Senna.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VINNER: Fernando Alonso. Foto:  EPA/SRDJAN SUKI
VINNER: Fernando Alonso. Foto: EPA/SRDJAN SUKI Vis mer

Rødflagget kom aldri opp og det førte til at en mengde smådeler lå strødd i løpsbanen, og allerede runden etter punkterte McLarens Lewis Hamilton som følge av det.

- Bilen føles ikke lenger stabil, sa han over radioen til McLaren-teamet. Mesteren fra 2008 måtte senere bryte for annen gang på de tre siste startene.

I VM-sammendraget har Alonso 154 poeng, 34 poeng foran Mark Webber på 120 og ytterligere ti foran Vettel på 110.

(NTB)