ALONSO-TRØBBEL: VM-sesongen har ikke blitt som McLaren-fører Fernando Alonso håpet, men selv om han står med null poeng i årets VM-sesong, så mener han det var riktig å forlate Ferrari. Her er han uti grusen under VM-runden i Spania forrige helg. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB Scanpix
ALONSO-TRØBBEL: VM-sesongen har ikke blitt som McLaren-fører Fernando Alonso håpet, men selv om han står med null poeng i årets VM-sesong, så mener han det var riktig å forlate Ferrari. Her er han uti grusen under VM-runden i Spania forrige helg. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Alonso om hvorfor han forlot Ferrari: - Ingen ting skjedde på fem år

Men selv står spanjolen med null poeng for sitt nye lag.

(Dagbladet): Fernando Alonso (33) trodde han skulle gjenvinne formel-1 tronen da han signerte for Ferrari i 2010, etter tre tunge år etter VM-titlene i 2005 og 2006 med Renault.

Slik gikk det ikke, og spanjolen valgte - etter fem år med Ferrari -å sette seg bak rattet i nysatsingen McLaren-Honda  i stedet.

Så langt har det ikke vært noen lykkelig overgang, iallfall ikke rent resultatmessig:

Motgang For det første ble han fraktet med helikopter til sykehus med hjernerystelse etter å ha mistet kontrollen over bilen på testing i Barcelona før sesongen - en ulykke som skapte en rykteflom om hva som egentlig skjedde da Alonso på mystisk vis krasjet under testkjøringen.

Ulykken førte til at den dobbelte verdensmesteren måtte stå over sesongåpningen i Australia, men i de fire neste løpene har det heller ikke gått Alonsos vei i hans nye lag.

• I Malaysia i den andre VM-runden måtte han bryte på grunn av motortrøbbel.

• I Kina og Bahrain endte Alonso på henholdsvis på 12. og 11. plass, mens han i Spania forrige helg igjen måtte bryte.

Denne gang på grunn av bremsesvikt.

Problemene vil tilsynelatende ingen ta for Fernando Alonso i jakten på å få karrieren tilbake på vinnersporet.

Ferrari-champagne Spanjolens arvtaker i Ferrari, den firedoble tyske verdensmesteren Sebastian Vettel, har siden vært på pallen i fire av fem VM-runder denne sesongen.

Han innledet Ferrari-karrieren med tredjeplass i sesongåpningen, mens han fikk sprute champagne etter seieren i Malaysia i V-runde to. Tredjeplass ble det også i Kina og i Spania.

Vettels lagkamerat i Ferrari, finske Kimi Räikkönen, kan vise til en andreplass i Bahrian som best.

Null og null poeng Fernando Alonsos lagkamerat i McLaren-Honda, Jenson Button, har ikke bidratt til å gjøre situasjonen lystigere for teamet. Verdensmesteren fra 2009 har 11. plass i VM-åpningen som sesongbeste.

McLaren-Honda står med null poeng i både fører-VM og konstruktørmesterskapet etter fem av 19 VM-runder.

Tallenes klare tale til tross, Fernando Alonso angrer ikke på at han byttet ut Ferrari med McLaren-Honda. Han tror det vil vise seg som et lurt valg, og viser til at Ferrari i Spania forrige helg var fem 45 sekunder bak løpets vinner Lewis Hamilton i Mercedes.

- I Ferrari i fjor var jeg mellom et halvt og helt minutt bak Mercedes, og i Barcelona sist søndag var de 45 sekunder bak. Ingen ting har skjedd, og det er grunnen til at jeg byttet. Jeg så ingen forandring i løpet av fem år, og jeg ville oppleve det samme et sjette- eller sjuende år, sier Fernando Alonso til Sky Sports.

- Ferrari har vært heldige Alonso understreker at han er fornøyd med overgangen til McLaren etter fem frustrerende år i Ferrari, og spanjolen er overbevist om at motgangen vil snu i hans nye lag.

Alonso mener det er sannsynlig at laget scorer sesongens første VM-poeng i neste løp, i Monaco 24. mai.

Tidligere Ferrari-boss Luca di Montezemolo - som trakk seg tilbake etter fjorårssesongen - gir Alonso støtte i kritikken mot Ferrari. Han mener at Ferrari ikke har nærmet seg Mercedes, men forklarer årets pallplasseringer - en seier, en andre- og tre tredjeplasser - med at de andre lagene har blitt dårligere.

- Helt ærlig, så synes jeg Ferrari har vært litt heldige, for med unntak av Mercedes så har de ingen andre rivaler i år, sier Luca di Montezemolo.

- Williams har ikke utviklet seg, Red Bull har kollapset og McLaren er i krise. I realiteten starter Ferrari hvert løp med en pallplassering i lomma.

- Nærmer oss pallen McLaren - på sin side - mener det ikke er noen krisestemning i leiren. Der i gården mener de at sesongen så langt har forløpt omtrent som forventet, og at de er i ferd med å tilpasse seg formel 1s nye tekniske regulativ.

- Jeg er kjempemotivert. Om vi er konkurransedyktige snart, så vil det smake søtt, fordi vi har startet fra null. Jeg tror vi tar poeng i Monaco, og utover i sesongen tror jeg vi er i nærheten av pallen, sier McLaren-fører Fernando Alonso.

• I formel 1 scorer de ti beste bilene VM-poeng. Lewis Hamilton er VM-leder med 11 poengm, foran Mercedes-lagkamerat Nico Roseberg med 91. Ferraris Sebastian Vettel er nummer tre med 80 poeng.