Alonso raskest i Bahrain

Schumi testet sin nye Ferrari.

Spanjolen Alonso kjørte inn på tiden 1 minutt og 29,848 sekunder på den 5,417 kilometer lange banen i Bahrain.

Dermed beviser han at formen fortsatt sitter. I de to første løpene i årets formel 1-VM står han med en seier og en tredjeplass i sin Renault-bil.

Han leder VM sammenlagt med 16 poeng.

Schumi fornøyd
Jarno Trull var nest raskets i sin Toyota lørdag. Italieneren kjørte inn på 1,29,993. På tredjeplass kom tyskeren Michael Schumacher.

For første gang denne helgen brukte han Ferraris nye bil. Tiden ble 1,30,273. I fjor endte Schumacher i pole position i Bahrain.

Tyskeren, som er sju ganger verdensmester i formel 1, har sjuendeplass som sin beste plassering så langt i år. 

- For å være ærlig så hadde jeg ikke forventet å være tilbake blant de tre beste. Men på trening og utover i kvalifiseringen så vi at det virket lovende. Det var en stor jobb av teamet og få klar den nye bilden til denne VM-runden, sier Schumacher.

- Nå er vi i en rimelig bra posisjon, smiler han.

Svært varmt

Tyskerens lagkamerat i Ferrari, Rubens Barrichello, fikk ikke kjørt treningsrundene lørdag formiddag på grunn av problemer med en girboks. Men til kvalifiseringen ble problemet fikset og Barrichello kjørte inn til tiden 1,31,826 og 15. plass.

Det var svært varmt på banen lørdag. Gradestokken viste nesten 50 grader på banen.

- Det er også sterk vind som påvirker i svingene. Det påvirker både bilden og føreren så vi må være mer konsentrerte sier Alonso.

Den andre kvalifiseringsrunden til søndagens VM-runde blir kjørt fire timer før løpet søndag. Nick Heidfeld i sin Williams-BMW var fjerde raskest i lørdagens kvalifisering.

(ANB)

TO FORNØYDE HERRER: Fernando Alonso og Michael Schumacher.