Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso scoret fra egen banehalvdel

Fantastisk mål mot Newcastle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Liverpool - Newcastle 2-0. Det var 11 minutter igjen av kampen på Anfield, da publikum fikk se en scoring av de sjeldne.

Xabi Alonso vant en ball på egen banehalvdel, og så etter andre medspillere. Han fant ingen, men så i stedet at keeper Steve Harper sto langt ute.

Han tok et par stegs fart, og fyrte løs fra sju-åtte meter inn på egen banehalvdel.

Harper prøvde febrilsk å komme seg tilbake i mål, ramlet i forsøket og det hele så bare komisk ut da ballen spratt i mål.

Hver gang Alonso fikk ballen etter dette, runget det «shoot» fra Liverpool-fansen.

Kuyts første

Dirk Kuyt kan nå senke skuldrene litt, etter at han puttet sitt første mål for rødtrøyene etter 144 millioner kroner-overgangen fra Feyenoord i sommer.

I hans fjerde Premier League-kamp kom den forløsende scoringen, som fort kan føre til flere fra de nederlandske målscorerføttene - nå som det presset er fjernet fra hans skuldre.

SUPERMÅL: Lagkameratene kastet seg om halsen på Xabi Alonso etter at han scoret fra egen banehalvdel. Foto: REUTERS
SUPERMÅL: Lagkameratene kastet seg om halsen på Xabi Alonso etter at han scoret fra egen banehalvdel. Foto: REUTERS Vis mer

Kuyt kastet seg fram på et innlegg fra Steve Finnan, og skled ballen i mål fra kort hold. Da var det spilt snaue 30 minutter på Anfield, og det var hjemmelaget som hadde skapt de fleste sjansene.

Slik var det også etter målet.

Snytt for straffe

I starten av andreomgang gikk Shola Ameobi i bakken i straffefeltet, og han ropte på straffe. Dommeren holdt fløyta i hånda og var ikke enig.

Luis Garcia banket ballen i mål like etterpå, men målet ble annullert siden det var hånda til Garcia som sørget for retningsendringen på skuddet til Xabi Alonso. Garcia fikk samtidig gult kort.

Newcastle hadde et par andre ålreite sjanser også, men ingen så store som den Garcia hadde.

Han mottok en Steven Gerrard-pasning i feltet, og skjøt på direkten - knallhardt i stanga.

Like etterpå var det Liverpools tur til å rope på straffe. Celestine Babayaro stoppet et innlegg med begge henda, men dommeren sto bak ham og så det ikke.

Et kvarter før slutt kunne Kuyt blitt tomålscorer, da han headet et Fabio Aurelio-innlegg like utenfor.

PS! Dette er andre gangen Xabi Alonso scorer fra egen banehalvdel i år. Han gjorde det samme mot Luton i FA-cupen i januar, da han trillet ballen i åpent mål etter at Luton-keeperen hadde gått opp på en corner på overtid.

JUBLET FOR SCORING: Dirk Kuyt puttet for første gang i Liverpool-trøya.