POPULÆR SEIER: Fernando Alonso (t.v.) vant Italias Grand Prix og sikret dermed en ytterst populær hjemmeseier for Ferrari på Monza. Stallkamerat Felipe Massa ble nummer tre.Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA
POPULÆR SEIER: Fernando Alonso (t.v.) vant Italias Grand Prix og sikret dermed en ytterst populær hjemmeseier for Ferrari på Monza. Stallkamerat Felipe Massa ble nummer tre.Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABAVis mer

Alonso sikret Ferrari-seier på hjemmebane

- En av de største seirene i karrieren min.

|||Fernando Alonso strålte etter seieren i sitt første løp på Monza som Ferrari-fører. Spanjolen rangerte triumfen som et av karrierens største øyeblikk.

Mens Alonso jublet for seier i Italias Grand Prix, mistet Lewis Hamilton VM-ledelsen sin til Mark Webber etter at briten måtte bryte løpet.

Spanske Alonso startet i pole position og tok sin tredje seier for sesongen. Med 25 poeng tok han også kraftig innpå Webber og Hamilton i kampen om VM-tittelen.

— En fantastisk helg, sa Alonso etter seieren.

Populær hjemmeseier
For Ferrari-fansen på Monza-banen ble dagen nesten fullkommen, men Felipe Massa klarte ikke å sikre dobbelttriumf og måtte nøye seg med tredjeplass bak Alonso og regjerende verdensmester Jenson Button.

Alonso mente triumfen på Ferraris hjemmebane i Italia var et av karrierens store høydepunkter.

— Dette var en av de største seirene i karrieren min, og den er veldig spesiell for laget og meg. Denne henger like høyt som seieren i Spanias Grand Prix i 2006, sa Alonso.

Spanjolen mente at seieren også sørget for at han igjen kjemper om sammenlagtseieren. Mark Webber, som bare ble nummer seks søndag, leder med 187 poeng, mens Lewis Hamilton er fem poeng bak. Alonso følger på tredjeplass og er 21 poeng etter Webber.

— Nå gjelder det å være stabil i de fem siste løpene av sesongen, sa Alonso.

Hamilton mistet ledelsen
For Lewis Hamilton ble det en svart dag på Monza. Mercedes-McLaren-føreren mistet VM-ledelsen sin etter at han røk ut av løpet allerede på den første runden. Briten og Felipe Massa kjørte inn i hverandre, og Hamiltons framre, høyre støtdemper ble ødelagt.

— Det var min egen feil, og det er en av de tingene som kan skje når man kjører hardt. Jeg prøvde å posisjonere bilen og kom for nær Massa, slik at han traff hjulet mitt og ødela bilen min. Jeg kunne ikke gjøre noe, sa Hamilton.

Nå må verdensmesteren fra 2008 kjempe en hard kamp for å ta tilbake VM-ledelsen.

— Det er ikke over, men det er på dager som denne, og med tabber som dette, at man taper tittelen. Jeg kan bare skylde på meg selv, sa Hamilton.

Neste VM-runde er Singapores Grand Prix 26. september.

(NTB)