SNAKKER UT:  Fernando Alonso. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Fernando Alonso. Foto: NTB ScanpixVis mer

Alonso skremt etter dramatisk krasj

- En veldig rar situasjon.

Både Fernando Alonso og Kimi Räikkönen måtte bryte helgens formel 1-løp i Østerrike etter en voldsom krasj tidlig i løpet. 33 år gamle Alonso opplevde sammenstøtet som skremmende.

McLaren-fører Alonso har vært på det meste i sitt lange motorsportliv, men erkjenner at episoden da han havnet på toppen av Räikkönens bil var skremmende.

- Det var en veldig rar situasjon. Han mistet kontrollen i femtegir, eller noe sånn. Naturligvis var det skremmende for meg, forteller Alonso til nettstedet ndtv.com.

Allerede før annen sving i løpet forsvant de to stjernene ut av løpet. Alonso ble skviset mot autovernet da Räikkönen mistet kontrollen over bilen. Til slutt endte McLaren-bilen på toppen av finnens Ferrari.

- Fra min posisjon kunne jeg bare se himmelen. Da vi stoppen så jeg at bilen hans var under min. Jeg skyndet meg ut for å sjekke om han var OK. Da jeg så ham fjerne rattet ble jeg lettet. Da visste jeg at han var uskadd, sier Alonso, som forklarer sammenstøtet på følgende måte:

- Bilen hans gikk til venstre, høyre, venstre, høyre, og med mye hjulspinn. Bilene begynte å kjøre forbi ham på begge sider, men da han mistet kontrollen helt og styrte mot venstre, var jeg på den siden.

Selv var Räikkönen usikker på hvorfor han mistet kontrollen på bilen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Hjulene begynte å spinne, og det var litt uvanlig. Det er vanskelig å si. Det gikk som det gikk. Det ble ingen god helg.

Begge førerne kunne uskadd tusle bort fra vrakene.

Mercedes-fører Nico Rosberg vant løpet i Østerrike foran stallkamerat Lewis Hamilton. (NTB)