Alonso starter først i Frankrike

Mens Kimi måtte bytte motor.

Alle lagene var tilbake på banen etter boikotten av USA Grand Prix for 14 dager siden.

Best av de 20 bilene var VM-leder Fernando Alonso. Renault-føreren noterte seg for en runde på 1.14,412, drøye tiendedelen foran Toyotas Jarno Trulli fra Italia.

– Ekstra selvtillit

– Også i fjor tok jeg pole her på Magny-Course – den eneste pole jeg tok i 2004. Hele helgen har vært god, og jeg følte at bilen hadde god balanse. Det ga meg ekstra selvtillit, sier 23-åringen.

Finske Kimi Räikkönen har vært raskest i de siste løpene, men har likevel endt uten poeng. I Canada eksploderte det ene dekket på den siste runden, mens han aldri fikk starte i Indianapolis på grunn av at Michelin ikke kunne garantere for sikkerheten til førerne.

I dag var Räikkönen tredje raskest i kvalifiseringen, men den posisjonen får han ikke beholde når løpet starter søndag. På grunn av et motorhavari fredag måtte McLaren skifte motor, og blir automatisk straffet med å bli flyttet ned ti posisjoner. Dermed får han 13. startspor i løpet.

– Det var ikke en god start på helgen, og det kommer til å koste oss mye, sier han.

Tøft for Schumacher

UFLAKS IGJEN: Kimi Räikkönen var tredje raskest i kvalifiseringen, men må starte som nummer 13 i morgen. Grunn: Motoren røyk mellom treningen og kvalifiseringen. Foto: EPA
UFLAKS IGJEN: Kimi Räikkönen var tredje raskest i kvalifiseringen, men må starte som nummer 13 i morgen. Grunn: Motoren røyk mellom treningen og kvalifiseringen. Foto: EPA Vis mer

Michael Schumacher tok sin første seier for sesongen da han vant løpet i USA. Men det var altså en svært redusert startfelt som kun talte seks biler.

I Frankrike jakter han sin åttende seier på Magny-Course, noe som er rekord. Men han får en tøff jobb med å komme seg forbi Alonso og Trulli. «Schumi» ble nummer fire på kvalifiseringen, men starter i tredje spor grunnet Räikkönens straff.

Ved siden av seg får tyskeren Takuma Sato fra BAR-Honda, mens Schumachers lagkamerat i Ferrari, Rubens Barrichello, har startspor nummer fem.

(ANB)