Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso starter først på hjemmebane

Schumi i 2. startspor.

Fernando Alonso kjørte best under formel 1-kvalifiseringen på hjemmebane i Spania Grand Prix lørdag.

Fernando Alonso, som måtte se seg slått av Schumacher da tyskeren var på hjemmebane sist helg, starter også denne helga i første startposisjon.

Alonso starter dermed i første startposisjon for første gang på hjemmebane. Spanjolen ble klokket inn til tiden 1.14,648. Lagkamerat i Renault Giancarlo Fisichella kjørte nest best, 61 tusendel bak det spanske hjemmehåpet.

Press på hjemmebane

- Veldig godt fornøyd med å starte først på hjemmebane. Det er veldig bra for hele teamet, spesielt meg, sier Alonso, som dermed starter i pole position for andre gang på to uker.

- Det gir meg enorm selvtillit. Det er litt press her på hjemmebane, men det er bare motiverende, sier den regjerende verdensmesteren.

Michael Schumacher fikk kvalifiseringens tredjebeste tid, men Schumacher har absolutt ikke gitt opp håpet om seier i Spania. Selv om han må passere Alonsos lagkamerat for å ta opp jakten på hjemmefavoritten.

Strategien som gjelder

- Generelt sett må jeg si meg fornøyd. Vi vet at vi er litt langsommere enn Renault på kvalifiseringen, men det hele handler om riktig strategi i morgen, og der har vi vist at vi er sterke, sier Schumacher.

Tyskeren starter dermed rett bak Alonso.

- Jeg starter i det minste i det «rene feltet», sier tyskeren med et smil.

Dermed er det duket for et spennende løp på Catalonia-banen med et fullsatt publikum søndag.

(ANB)

POLE POSITION: Fernando Alonso har gode muligheter til å vinne søndagens F1-løp i Spania.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling