Alonso tror på gull

Renaults supertalent Fernando Alonso (23) jubler for karrierens andre seier, mens Ferraris Michael Schumacher ble nummer sju i går og er nummer 11 i VM-sammendraget.

I år kan formel 1 endelig bli spennende.

Schumacher hadde ingen ulykker på Sepang-banen i Malaysia i går. Han ble simpelthen bare frakjørt. Noe han selv også innrømte etter sine første to VM-poeng denne sesongen. I sesongåpningen i Australia måtte tyskeren - som vant 13 av 18 løp i fjor - bryte.

-  Jeg ser at det kan virke vanskelig å forstå hvordan vi kan komme fra suksessen i fjor til å kjempe for sjuendeplass her. Men ting kan bli snudd opp ned veldig raskt. De andre teamene har åpenbart gjort en bedre jobb enn oss på mange områder. Vi var simpelthen ikke konkurransedyktige, sier Michael Schumacher - som kjørte ett minutt og 20 sekunder saktere enn Alonso.

Guttedrøm

Fernando Alonso tok sin andre seier i karrieren. Med 26 poeng etter sesongens to første løp er han den første spanjol gjennom tidene som leder VM-sammendraget.

-  Det er ikke bare en fantastisk følelse å være den første spanske fører som leder VM, men å lede VM er en drøm for enhver ung fører. Jeg har klart dette i en alder av bare 23 år. Jeg vet ikke hvor og når, men jeg håper jeg snart kan kjempe om VM-gull, sier Fernando Alonso.

Leder to VM

Nå håper Alonso at Renault denne sesongen er i stand til å bryte Ferraris fantastiske seiersrekke.

-  Dette er bare det andre løpet for sesongen, så det er for tidlig å si noe som helst. Men det jeg kan si, er at jeg aldri har vært i en bedre posisjon til å bli verdensmester. Teamet vil gjøre store framskritt med bilen til hvert andre løp. Klarer vi det, vil vi ha en sjanse i år, sier Alonso.

Tross Ferraris problemer i sesongstarten våger han ikke å avskrive Schumacher. Eller noen av de andre teamene.

-  Det vil bli vanskelig for oss. Ferrari kan man aldri avskrive. I tillegg har Toyota og Williams vist at de vil bli sterke i år. Konkurransen er knalltøff.

NB! Renault leder også konstruktørmesterskapet med 26 poeng. Ferrari er helt nede på fjerdeplass med ti.

FULL JUBEL: 23-årige Fernando Alonso bejubles over målstreken av Renault-teamet i Malaysia i går. - Det er ikke bare en fantastisk følelse å være den første spanske fører som leder VM, men å lede VM er en drøm for enhver ung fører, sier Alonso.