Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alonso utestengt etter at han mistet hjulet

Var ikke skikkelig festet.

UTEN HJUL: Fernando Alonso mistet hjulet under løpet i Budapest. Foto: AP
UTEN HJUL: Fernando Alonso mistet hjulet under løpet i Budapest. Foto: AP Vis mer

Fernando Alonsos Renault er suspendert fra neste formel 1-løp i Valencia etter at et hjul falt av Alonsos bil under Ungarn Grand Prix.

Dermed går løpet i den spanske byen søndag 23. august uten Renault-teamet.

Løpsledelsen har slått fast at Renault slapp Alonso ut fra depotet selv om de var klar over at hjulet ikke var festet skikkelig, og uten at føreren selv fikk beskjed om det.

Episoden skjedde bare én uke etter at den 18 år gamle briten Henry Surtees mistet livet i et formel 2-løp på Brands Hatch-banen i England. Han omkom etter å ha blitt truffet av et løst hjul på som spratt rundt på banen.

Surtees var sønn av Ferraris formel 1-verdensmester i 1964, John Surtees.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling