Alonso vant etter at løpet ble stoppet i 51 minutter

Regjerende verdensmester Vettel endte uten poeng.

FØRST OVER MÅL: Fernando Alonso viste at Ferrari kan bli å regne med i årets formel 1-sesong. Foto: AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
FØRST OVER MÅL: Fernando Alonso viste at Ferrari kan bli å regne med i årets formel 1-sesong. Foto: AFP PHOTO / ROSLAN RAHMANVis mer

Fernando Alonso styrte sin Ferrari inn til seier i Malaysias Grand Prix søndag. Det var den tidligere verdensmesterens første seier på åtte måneder.

Alonso, som ble verdensmester i 2005 og 2006, tok sin 28. seier og viste at Ferrari likevel blir å regne med i den nye sesongen.

Årets annen VM-runde i formel 1 ble sterkt preget av et kraftig regnvær som førte til at løpet ble vinket av på den 9. runden og avbrutt i 51 minutter. McLaren-duoen Lewis Hamilton og Jenson Button var i ledelse da løpet ble avbrutt, men like bra gikk det ikke for dem da løpet ble startet igjen.

Sergio Perez fra Mexico tok en oppsiktsvekkende 2.-plass i sin Sauber-bil, mens Lewis endte på tredjeplass.

De to siste årenes verdensmester Sebastian Vettel fikk problemer med dekkene og ble uten VM-poeng på 11.-plass.

KRAFTIG REGN: Løpet måtte stanses i 51 minutter på grunn av kraftig regnvær. Foto: (AP Photo/Mark Baker)
KRAFTIG REGN: Løpet måtte stanses i 51 minutter på grunn av kraftig regnvær. Foto: (AP Photo/Mark Baker) Vis mer

Førerne startet løpet med blandingsdekk, men et tordenvær med skybrudd fikk dem til å bytte til regnværsdekk på de første rundene. Button sa over radioen at en del av banen var «som en innsjø».

Vettel, Perez og Bruno Senna fikk alle vannplaning og havnet utenfor banen, men de greide å ta seg inn igjen. Det gjorde ikke Romain Grosjean, som måtte bryte. Han ødela også for Michael Schumacher.

I løpet av kort tid var forholdene på Sepang-banen så ille at arrangøren ikke hadde annet valg enn å bryte løpet og ta bilene tilbake til start i håp om at været skulle bedre seg og gjøre en omstart mulig.

51 minutter senere ble løpet startet igjen fra 10. runde. Alle lag hadde påbud om å bruke regnværsdekk.

(NTB)