Alonso vant i F1-premieren

Kjørte forbi Schumi.

(Dagbladet.no:) Regjerende verdensmester Fernando Alonso startet i fjerde beste startspor under Formel 1-åpningen i Bahrain i dag.

Michael Schumacher - som hadde en skuffende fjorårssesong og håper på bedre plasseringer i år - hadde pole position. Den klarte han ikke å forsvare.

Alonso kjørte tidlig opp på 2. plass, men Schumi hold lenge grei avstand bakover. Verdensmesteren kjørte derimot gradvis bedre og bedre, og knappet tid nesten hver eneste runde.

Alonso tok ledelsen i den 40. runden i løpet i Saphir, Bahrain, og spanjolen sto i mot da Ferrari-kjører Michael Schumacher forsøkte å kjøre forbi han etter Alonsos andre pit-stop. 

- Jeg visste at jeg hadde en meget god mulighet til å vinne løpet hvis jeg kom ut av pit-stopen først. Jeg hadde en perfekt siste pit-stop og kom akkurat ut foran Schumacher, sier Alonso ifølge nyhetsbyrået AP.

Finske Kimi Raikkonen startet helt sist, på grunn av en avkjøring under kvaliken - historien ser ut til å gjenta seg også i år, men kjørte inn til en imponerende tredjeplass.

Raikkonen kjørte seg også opp på den samme måten mange ganger i fjor, og var derfor - totalt sett - den raskeste føreren Formel 1. Men det hjelper fint lite, siden bilen altfor ofte tvang ham langt bak i startrekka. 

- Vi hadde en sjanse til å vinne, men det er selvsagt vanskelig fra dårligste startspor. Bilen fungerte veldig bra, og det er godt å ta med seg videre, sier Raikkonen.

NY SEIER: Fernando Alonso vant sin niende Formel 1-seier i dag. Foto: AP
NY SEIER: Fernando Alonso vant sin niende Formel 1-seier i dag. Foto: AP Vis mer
DERFOR STARTET KIMI LANGT BAK: Slik endte lørdagens kvalifisering for Kimi Raikkonen. Men han var tydeligvis ikke mer rystet enn at han kjørte seg opp til 3. plass i dag.