Alpay slutter i Villa

Alpay Ölazan er blitt enig med Aston Villa om å si opp kontrakten etter konflikten under Tyrkia-England.

Det opplyste Ronny Johnsens klubb i dag. Alpay ble sterkt kritisert i engelske medier og av Villa-fansen etter hans mye omtalte konfrontasjon med David Beckham da Tyrkia og England møttes i EM-kvalifiseringen 11. oktober.

- Det ville vært vanskelig for Alpay å representere Aston Villa i fremtiden etter det som er skjedd, og spilleren selv var klar over at livet for ham og familien ville bli vanskelig i England, sa Villa-formann Doug Ellis.

- Derfor ble begge parter enige om at det beste var at han frigis fra kontrakten med umiddelbar virkning, sa Ellis.

Alpay hånet Beckham etter at England-kapteinen snublet idet han skulle ta straffe, og bommet. England fikk likevel det poenget de trengte for å gå direkte til sommerens EM-sluttspill, mens Tyrkia må ut i omspill mot Latvia.

Alpay stakk en finger opp i Beckhams fjes da lagene gikk til pause, og i spillertunnelen ble det tilløp til slåssing mellom spillere fra begge lag.

Alpay sa til tyrkisk fjernsyn at Beckham hadde spyttet på ham, og at det derfor var engelskmannen som burde be om unnskyldning.

30-årige Alpays avtale gikk ut i juni neste år. Den tidligere Fenerbahce-spilleren skal være ønsket av klubber i Tyskland og Italia.

(NTB-Reuters)

PEPPER: Alpay lot seg ikke imponere av David Beckhams ramle-straffe mot Tyrkia, og la heller ikke skjul på det.