Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpin-VM utsettes trolig til 2022

VM i Alpint i Cortina d'Ampezzo i Italia februar neste år, vil mest sannsynlig bli utsatt til 2022 på grunn av coronautbruddet.

Norske Henrik Kristoffersen og resten av det norske landslaget må trolig vente helt til 2022 for å delta i Alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix
Norske Henrik Kristoffersen og resten av det norske landslaget må trolig vente helt til 2022 for å delta i Alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix Vis mer

Det er president Giovanni Malago i den italienske olympiske komité som opplyser at den krevende situasjonen rundt coronaviruset vil føre til utsettelse av det planlagte mesterskapet. Italias olympiske komité (Coni), er i praksis landets idrettsforbund

– I morgen vil presidenten av Det italienske skiforbundet, Flavio Roda, legge fram sitt ønske overfor Det internasjonale skiforbundet om å utsette VM fra februar 2021 til mars 2022, uttalte Malago på den italienske tv-kanalen Rai 2.

Beslutningen innebærer at VM først vil finne sted etter at vinter-OL i Beijing er gjennomført. Malago sa at Italias sportsminister Vincenzo Spadafora var informert om Rodas ønske og at han selv støttet det fullt ut.

– Det er en smertefull, men fornuftig beslutning. Hvis vi har problemer i oktober eller november, vil vi ikke være i stand til å arrangere VM i 2021, la Malago og viste til coronasituasjonen.

Italia er blant landene som er hardest rammet av coronautbruddet, spesielt nord i landet hvor vintersporten holdes. I alt 229.858 personer er registrert smittet og 32.785 personer er døde som følge av coronaviruset.

Sammen med Milano skal Cortina d'Ampezzo også være vertskap for vinter-OL i 2026.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!