Presset økonomi for alpinistene

Alpinansatte i Skiforbundet tok lønnskutt for å spare kostnader

En presset økonomi i alpinseksjonen i Norges Skiforbund førte til en lønnsreduksjon på 35 prosent i november, skriver NRK.

TOK LØNNSKUTT: Det bekrefter sportssjef Claus Ryste (bildet). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TOK LØNNSKUTT: Det bekrefter sportssjef Claus Ryste (bildet). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kuttet ble gjort for å spare nok kostnader slik at alpinistene ikke ble rammet av den økonomiske situasjonen.

- Det jeg kan bekrefte er at det er gjennomført et felles kutt i lønn for alle ansatte på verdenscuplagene og i administrasjonen. Istedenfor å måtte kutte ansatte eller aktivitet, så gjorde vi et felles løft for økonomien, skriver sportssjef Claus Ryste i en tekstmelding til NRK.

Ifølge Ryste gjaldt lønnskuttet på 35 prosent bare den ene måneden. NRK skriver at det ligger an til at støtteapparat får tilbake tapt inntekt fra november på nyåret.

- Jeg må si at det er smidig at de går med på løsningen. Det er bra at de får igjen lønna i januar, sier Aksel Lund Svindal til statskanalen.

Leder for alpinkomiteen i skiforbundet, Ola Evjen, har ikke villet kommentere saken overfor NRK. Det samme gjelder NSFs kommunikasjonssjef Espen Graff.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer