Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Alpindronninga nekter å gi opp sin store drøm: - Jeg burde ha nok respekt til å få en mulighet

Jobber mot å få konkurrere i Lake Louise i 2018.

GIR IKKE OPP: Lindsey Vonn har lenge hatt et ønske om å konkurrere mot menn. Her med lagkamerat Bode Miller i 2008, da de begge vant verdenscupen sammenlagt. Foto: EPA / Barbara Gindl / NTB Scanpix
GIR IKKE OPP: Lindsey Vonn har lenge hatt et ønske om å konkurrere mot menn. Her med lagkamerat Bode Miller i 2008, da de begge vant verdenscupen sammenlagt. Foto: EPA / Barbara Gindl / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske alpinstjerna Lindsey Vonn har aldri lagt skjul på at hun kunne tenke seg å konkurrere mot de mannlige alpinistene.

I 2012 søkte hun om å få kjøre verdenscuputfor med herrene i Lake Louise, men dette gikk ikke gjennom.

Kjetil André Aamodt mente det ville vært et flott PR-stunt, og synes det ville være interessant og se Vonn i aksjon i en av de klassiske utforløypene i Wengen eller Kitzbühel.

- Resultatet er ikke så viktig, men det vil skape enormt blest. Folk vil bli imponert over at hun stiller opp mot gutta, sa Aamodt da.

Nyter å trene med herrene

Men den populære amerikaneren gir ikke opp. Nå jobber Vonn mot å konkurrere i verdenscupen i Lake Louise i 2018.

- Jeg trener med menn hele tiden, og nyter det virkelig. De pusher meg til å bli en bedre alpinist. Jeg ser at jeg alltid er på mitt beste når jeg kjører mot gutta, sier Vonn til Denver Post.

Hun forklarer at hun ser hva herrene gjør, før hun så kjører raskere etterpå.

Sammen med US Ski Teams alpindirektør, Patrick Riml, jobber hun med å sette sammen en søknad om å få kjøre med gutta i november 2018.

Vonn vet hun ikke kommer til å vinne, men ønsker bare en mulighet til å prøve.

- Jeg tror jeg har vunnet nok verdenscuprenn (76, journ. anm.). Jeg burde ha nok respekt til å få en mulighet, sier Vonn til avisa.

- Kan kanskje bli topp 30

Denver Post spurte også flere alpinister hva de tenker om Vonns ønske. Lagkamerat Steven Nyman virker utelukkende positiv.

- Jeg synes Lindseys ønske om å kjøre i Lake Louise mot menn er fantastisk. Hun trente med oss i Chile i fjor sommer, og hun var veldig rask, sier Nyman til Denver Post.

Han forteller at mange av de unge gutta tapte mot Vonn et par ganger, og at lagvenninna har god fart.

- Jeg har sagt det siden starten. Jeg tror hun kanskje kunne blitt topp 30. Jeg vet at hvis hun er der, vil gutta jobbe hardere. Gutter vil ikke tape, så jeg tror det vil skjerpe konkurransen.

- La oss se hva det bringer. Hva er det å tape?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media