Alpint:

Alpindronningen tok av seg skiene og gikk over målstreken til vill jubel fra fansen

Takket fansen på fantastisk måte.

TAKKET FANSEN: Slovenske Tina Maze tok av seg skia og gikk over mållinja, i sitt aller siste renn. Foto: AFP PHOTO / Jure MAKOVEC / NTB Scanpix
TAKKET FANSEN: Slovenske Tina Maze tok av seg skia og gikk over mållinja, i sitt aller siste renn. Foto: AFP PHOTO / Jure MAKOVEC / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter å ha stått over hele forrige sesong, ga Tina Maze (33) i oktober beskjed om at hun hadde bestemt seg for å legge slalåmskiene på hylla.

Som en gest til fansen ville hun likevel stille til start i helgas verdenscuprenn i storslalåm på hjemmebane i Maribor.

Og selv om hun i går åpnet for en forlengelse av karrieren, avsluttet hun i dag på fantastisk vis, i rennet der Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp elleve (!) plasser og ble nummer seks, mens suverene Mikaela Shiffrin mislyktes totalt i andreomgangen.

Stoppet opp

Maze skjønte nok før rennet at hun ikke ville være med og konkurrere om noen førsteplass på hjemmebane, og stoppet like greit opp midt i bakken i den første omgangen.

Der ga hun en god klem til støtteapparatet sitt, før hun kjørte ned mot målstreken, der hun tok av seg skiene.

Til vill jubel fra fansen vinket hun med én ski i hver hånd, mens hun gikk over den røde målstreken.

Avsluttet i sitt 401. renn

Maze har hatt en eventyrlig karriere, og debuterte der hun avsluttet i dag - på hjemmebane i Maribor. Da var hun 15 år. 18 år senere er det altså over, men 33 åringen har nok av premier på hylla.

Hun kan skryte av to gull og to sølv i OL, fire gull og fem sølv i VM - samt drøssevis av verdenscupseire på de 401 (!) rennene hun har kjørt.

Den første seieren i verdenscupen kom i Sölden i 2002, men Maze måtte vente i over to år før hun kunne følge opp med en ny i St. Moritz.

Den siste verdenscupseieren tok hun 12. desember 2014 i Åre i Sverige - i dagens gren, storslalåm.

På Twitter renner det over med støtte til den slovenske alpinstjerna, der de takker Maze for jobben hun har gjort.

- Jeg gråt da du vant. Nå gråter jeg fordi du drar, skriver en av følgerne hennes.

- Takk, skriver en annen.