Alpinfinaler i Norge

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har tildelt verdenscupfinalene i alpint i 2003 til Norges Skiforbund. Finalene skal gå i Kvitfjell og Hafjell 12.-14. mars.

Siste gang det ble arrangert et verdenscuprenn i de tekniske grenene var i 1996. Det var også siste gang et verdenscuprenn for kvinner gikk i Norge.

- Vi er veldig godt fornøyd med denne avgjørelsen. Både med tanke på rekrutteringen av unge alpinister og på dem som skal hjelpe til under arrangementet. Det er jo ikke arrangert verdenscuprenn i Hafjell siden 1996, sier Svein Mundal i organisasjonskomiteen i Lillehammer.

Men det skal være verdenscuprenn i Kvitfjell også kommende sesong. 3. og 4. mars er det utfor og super-G for menn. Uka etter er det verdenscupfinaler i Åre.

Det har vært en del snakk om å samle verdenscupfinalene i alle skigrener på et og samme område slik det var i år i Nord-Italia. Men foreløpig er det bestemt å gjøre det de årene det ikke er OL eller VM. Derfor skjer dette ikke før i 2004, hvor alle finalene skal gå i OL-anleggene i Salt Lake City.

(NTB)