Alpingutta mister hovedsponsoren

Statoil sier opp sponsoravtalen sin med alpinlandslaget for menn. Siden 1996 har alpinistene fått 36 millioner kroner fra oljeselskapet, men til våren er det slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det ligger ikke noe dramatikk i dette, og det er heller ikke overraskende at Statoil nå sier opp avtalen som har løpt i seks år, sier skipresident Jan Jensen til NTB.

Han slår fast at det er en viktig sponsor som blir borte, og for skiforbundet og alpinkomiteen blir det en stor utfordring å skaffe ny hovedsponsor. Når Skiforbundet nå skal ut i markedet på vegne av alpinistene, er det ikke småpenger de må samle inn. Årlig er det norske alpinlandslaget på herresiden avhengig av inntekter på mellom 5 og 6 millioner kroner fra en hovedsponsor.

- Det er vanskelig å si hva en slik avtale bør være verdt, for det er ofte mange deler i en slik avtale. Den avtalen vi har hatt med Statoil har vært tredelt, sier Jensen, som selvsagt beklager at samarbeidet med oljegiganten nå er over.

STOPP: Statoil vil ikke sponse Lasse Kjus og alpinlandslaget i framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer