- Alpingutta trenger en sterk sjef

Alpinekspert Finn Aamodt roper varsku en uke før verdenscupen fortsetter i USA: Gutta trenger en sterk sjef. Og de må noen millimeter opp og fram på skiene for å ta opp kampen med Hermann Maier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er flere saker pappa Aamodt ønsker å sette fingeren på. Slik at «The attacking Vikings» finner tilbake til der de var for fem år siden:

På toppen av seierspallen.

  • Her er Finn Aamodts råd til lederne i Skiforbundet:

Få bedret kommunikasjonen mellom trenere og utøvere. Riktigere treningsmetoder. Mer fleksibel organisering.

Avstanden fra Maier og ned til de norske alpingutta er større enn noen gang. Og Finn Aamodt er bekymret. Han mener organiseringen av det norske verdenscup-laget har mye av skylda.

- Feilen er at landslaget ikke har én sterk sjef. Laget savner en sterk skitrener som tar tak og sørger for klare kommunikasjonslinjer. Altfor ofte ender løperne opp med å kommunisere med seg selv, og da er det lett å havne i et blindspor, sier Aamodt til Dagbladet.

Han vil ha inn større spisskompetanse i støtteapparatet. Ellers frykter han at neste OL vil likne Calgary-lekene for ti år siden. Da var Norge en ubetydelig alpinnasjon.

- Hvis vi ser på hvor mange verdenscup-poeng de norske alpingutta har tatt de siste sesongene, er vi - som lag - snart tilbake der vi var for ti år siden, mener Aamodt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer