Alpingutta trøstet seg med Bjørgen-gull

Skuffende innsats uten Svindal.

MIDDELS INNSATS: Lars Elton Myhre ble nummer 13 og Kjetil Jansrud (bildet) nummer 18 i superkombinasjonsrennet i Bulgaria. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Dominic Ebenbichler
MIDDELS INNSATS: Lars Elton Myhre ble nummer 13 og Kjetil Jansrud (bildet) nummer 18 i superkombinasjonsrennet i Bulgaria. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Dominic EbenbichlerVis mer

De norske alpingutta fikk det ikke til i lørdagens superkombinasjon. Meldingen om Marit Bjørgens gull i ski-VM fikk stå som oppturen.

- Dagen har vært håpløs for meg. Det gikk dårlig i slalåm og klabbet også i super-G. Rett og slett en av de der dagene, sukket Kjetil Jansrud.

Han endte på 18.-plass, hele 2,43 sekunder bak vinner Christof Innerhofer fra Italia.

- Det er vanskelig å sette fingeren på det, men mye stemte ikke. Jeg fikk aldri følelsen av at jeg hadde muligheten til å kjøre fort. Det er en ekkel følelse.

Men alpingutta fikk med seg at Marit Bjørgen har inntatt rollen som VM-dronning i Holmenkollen.

- Marit Bjørgen tok gull. Det fikk vi med oss. Selv om vi er her nede i Bulgaria, så er vi glad i Norge. VM-gullet hennes sørget for god stemning uansett, sa Jansrud til NTB.

Mer super-G? Lars Elton Myhre kjørte super-G for første gang siden i august. Han ble beste norske på 13.-plass. 1,44 sekunder skilte opp til Innerhofer.

- Jeg hadde ikke helt kontroll verken på ski eller hva som gjelder, men føler det var super-G-delen som fungerte, sa Myhre til NTB.

Han vurderer å satse mer på super-G neste sesong.

- Jeg har lyst til å se litt mer på det. Det er gøy å teste flere grener. Jeg ønsker å kjøre litt mer super-G i sommer, og kanskje er det mulig å få til noe, sa Myhre.

Slalåmdelen satt ikke som den skulle.

- Den er jeg ikke fornøyd med. Litt skuffende ble det, medga han.

Grange kjørte ut Jean-Baptiste Grange ledet etter slalåmdelen, men kjørte ut i super-G. Innerhofer vant med fattige ett hundredel ned til tyskeren Felix Neureuther.

Franskmannen Thomas Mermillod Blondin ble treer, 33 hundredeler bak Innerhofer.

Flere av de beste fartskjørerne deltok ikke, blant dem var vår egen Aksel Lund Svindal.

(NTB)