Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinistene får bruke airbag neste år

Bare tillatt på trening fram til nyttår.

AIRBAG: Alpinistene får ta i bruk det nyutviklede airbag-systemet i både trening og konkurranser neste år, men fram til årsskiftet blir det bare tillatt på trening. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix
AIRBAG: Alpinistene får ta i bruk det nyutviklede airbag-systemet i både trening og konkurranser neste år, men fram til årsskiftet blir det bare tillatt på trening. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix Vis mer

Alpinistene får ta i bruk det nyutviklede airbag-systemet i både trening og konkurranser neste år, men fram til årsskiftet blir det bare tillatt på trening.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vedtok på høstmøtet sitt i Oberhof at det nye systemet med luftputer som skal løse seg ut i det løperne faller eller har uhell, blir tillatt på alle nivåer i trening og konkurranser i utfor fra og med 1. januar.

Da kan løperne bruke det i alle verdenscupkonkurranser, og det kommer også til å bli tillatt i VM i Vail og Beaver Creek. Det kommer i første rekke til å beskytte utøverne fra skader i hode og rygg.

Foreløpig, fram til slutten av desember, vil det være tillatt å bruke luftputen på trening, men det er flere alpinister som står over det. Årsaken er at det er få fall og uhell forbundet med treningskjøring i de aller fleste bakkene.

De første fartsøvelsene i verdenscupen i år skal kjøres i Lake Louise i Canada neste helg for mennenes del. Kvinnene kjøres sine første fartsrenn uken etter i den samme traseen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media