Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinistene fikk avtale til 24 mill.

Til tross for at avtalen ikke utløper før til våren, forlenget Skiforbundet i helga utstyrsavtalen for alpinistene med Phenix i fire nye år fram til 2006. Avtalen er verdt 24 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipresident Jan Jensen, alpintsjef Per Lund og markedssjef Anders Henni var sist uke i Japan. I helga kom de hjem med underskrevne kontrakter.

- Avtalen er verdt 24 millioner over fire år, og er etter mitt skjønn veldig bra, selv om den er litt redusert fra dagens verdi, sier Jensen til Dagbladet.

Lært av feilene

Fortsatt står alpingutta uten hovedsponsoravtale for inneværende sesong. Avtalen med Phenix løp opprinnelig ut neste sesong. Men årets strev med å finne hovedsponsor har lært forbundet ei viktig lekse.

- Vi har lært av feilene ved å vente for lenge. Hvis vi er i forkant hele veien, så vil vi aldri komme på etterskudd på markedet, sier Jensen. Han avviser at skiforbundet selger vekk sine sponsorater på billigsalg.

- Det er å framstille det helt feil. Vi selger oss ikke billig, men det er en realitet at produktet har sunket litt i verdi.

- Attraktive

Ifølge alpinsjef Lund gir den nye avtalen litt færre kroner og litt mindre klesmengde enn nåværende. Han tror signaleffekten ved å inngå avtale ny utstyrsavtale nå kan virke positivt på den etter hvert desperate jakten på hovedsponsor.

- Denne avtalen viser at vi er attraktive som internasjonalt sponsorobjekt, sier Lund, som også presiserer at skiforbundet heretter velger å være føre var istedenfor å gamble på høyere markedsverdi på et seinere tidspunkt gjennom gode resultater i løpet av vinteren.

Hele Norges coronakart