Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinistene i krise

VAL D'ISERE (NTB): Kjetil André Aamodt kjørte ut i den siste porten og Lasse Kjus endte på 17. plass i storslalåmrennet i Val d'Isere i dag. De norske alpinistene hadde dagen da ingenting klaffet, og nå er det samling i bånn i Sestriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Aamodt og Kjus måtte finne seg i litt kjeft fra Jan Ove Nystuen, men noe oppvaskmøte var det likevel ikke snakk om.

- Det som skjedde her var skikkelig svakt. Det er lenge siden resultatene har vært så dårlige i storslalåm, sa Jan Ove Nystuen etter rennet.

Sveitseren Michael Von Grünigen ble stående som vinner etter at verdenscuplederen Hermann Maier fra Østerrike ble disket fra seier. Årsaken var at han tok av seg skiene for tidlig i målområdet. Maiers lagkamerat Stefan Eberharter rykket dermed opp på 2. plass, mens Hans Knauss ble treer.

Statister

Nordmennene måtte finne seg i å spille statistenes rolle, og det var betegnende for den norske innsatsen at Aamodt kjørte gjennom den siste porten.

- Jeg aner ikke hva som skjedde. Kanskje kom jeg for rett på porten, sa Kjetil André Aamodt etter at han hadde bannet fra seg i målområdet.

Tabben kostet ham mange verdenscup-poeng, og det har han ikke råd til dersom han skal ha noen mulighet til å kjempe om sammenlagtseieren. Men selv om han mistet 14. plassen, hjalp det at Maier ble fratatt de 100 poengene han skulle hatt for sin klare seier.

Ikke i fokus

- Vi må skjerpe oss. Guttene må sette fokus på det de gjør. Denne helgen har de hatt for mye annet å tenke på. Vi snakket om det lørdag kveld, og den praten må vi gjenta i Sestriere i kveld, sa Nystuen.

Han slo fast at den innsatsen de norske løperne presterte ikke på noen måte holder mål. Verken Tom Stiansen, Åne Sæter eller Harald Christian Strand Nilsen var i nærheten av å kvalifisere seg for finaleomgangen, og Hans-Petter Buraas kjørte ut.

- Det som skjedde her i dag krever en liten samling i bånn, sa Nystuen.

Trett og sliten

- Jeg følte meg både sliten og daff i kroppen. Derfor gjorde jeg mange feil i begge omgangene. I dag klarte jeg rett og slett ikke stå ordentlig på ski, sa Lasse Kjus. Han var kraftig irritert og skuffet over at han ble beste nordmann etter så håpløs kjøring.

Kjetil André Aamodt prøvde å jage på i andre omgang, men i den litt løse traseen fikk han ikke dreis på kjøringen.

- Kanskje hadde det vært bedre om jeg hadde tatt det litt roligere, sa han. Før han ble disket for feil portpassering lå han på 14. plass, så særlig godt kjørte han heller ikke før uhellet.

- Nå må jeg se hva jeg har gjort i dette rennet. Og deretter blir det å glemme denne helgen fortest mulig, sa Aamodt før han satte kursen mot Italia.

I morgen er det kveldsrenn i slalåm i Sestriere. Deretter fortsetter verdenscup-sirkuset til Val Gardena der det er to utforrenn fredag og lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!