Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinistene måtte vente på grunn av fly-lekkasje

Reisetrøbbel for Aksel og co.

LITT SOFATID: Aksel Lund Svindal og de andre alpinistene fikk en trøblete hjemreise fra verdenscuprennene i Nord-Amerika, men klarte å redde litt fri likevel. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
LITT SOFATID: Aksel Lund Svindal og de andre alpinistene fikk en trøblete hjemreise fra verdenscuprennene i Nord-Amerika, men klarte å redde litt fri likevel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal og co. slet litt med å komme seg hjem fra Denver, men tross reisetrøbbel fikk de langt inn den planlagte fridagen i Genève.

Det begynte på morgenkvisten mandag. Alle var på plass i flyet fra Denver til Washington, men løperne kom aldri noen vei.

- Vi fikk plutselig beskjed om at vi måtte gå ut igjen, for det var noe feil med flyet. Vi fikk også beskjed om at det ville ta minst fem timer å rette feilen, fortalte Truls Ove Karlsen til NTB allerede på flyplassen i Denver.

Det var en lekkasje som gjorde at flere av verdens aller beste alpinister ble sittende i Colorado lenger enn de hadde ventet.

- Det gikk greit til slutt, men det var mye styr en periode, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

- Vi måtte vente seks-sju timer før vi kom oss av gårde, men da hadde jeg klart å booke oss om på et direktefly til Frankfurt, og dermed ble reisen til Europa bedre enn den vi hadde i utgangspunktet, legger han til.

- Det største problemet var at vi hadde med oss 101 kolli bagasje. Det aller meste kom fram, men to bager ble borte i tillegg til de personlige bagene både til løperne og meg, sier Tjørhom.

Alt på plass
- Men onsdag morgen fikk vi også tak i det vi manglet. Jeg har fått min bag her hjemme i Oslo i dag (onsdag), og jeg vet at løperne også har fått sitt personlige utstyr, så nå reiser de til Val dIsère onsdag kveld.

Tjørhom sier at løperne fikk den fridagen de hadde lagt opp til.

- Nå er vi klare for å kjøre renn i Europa igjen, sier Tjørhom, som gledet seg like mye som alle andre i den norske troppen over Kjetil Jansruds annenplass i storslalåm i Beaver Creek.

At Aksel Lund Svindal fulgte opp med femte- og Truls Ove Karlsen med 10.-plass var en flott avslutning på rennene i Nord-Amerika.

Til helgen venter storslalåm og slalåm i Val dIsère. Deretter er det både fartsrenn og nytt storslalåmrenn i Nord-Italia (Val Gardena og Alta Badia) før jul.

Bjerkestrand tatt ut
I tillegg til Svindal, Jansrud, Karlsen, Leif Kristian Haugen og Lars Elton Myhre kommer Iver Bjerkestrand til å få sjansen i verdenscupen igjen.

- Bjerkestrand har vist fin innsats og har hatt sterke resultater i europacupen i det siste. Han har tatt et nytt steg og får sjansen, sier Tjørhom, som forteller at Espen Lysdahl skal tilbake for å kjøre europacup.

- Det blir spennende å se hva Lysdahl kan prestere i europacupen etter å ha vært sammen med Aksel Lund Svindal og co. under hele oppholdet i Canada og USA. Vi tror han kommer til å få et nytt løft, mener landslagssjefen.

På kvinnesiden er det klart at Lene Løseth kommer til å få kjøre verdenscupen i St. Moritz kommende helg, for også de beste kvinnelige alpinistene er kommet seg hjem fra Nord-Amerika for denne gangen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!