Alpinistene måtte vente på grunn av fly-lekkasje

Reisetrøbbel for Aksel og co.

LITT SOFATID: Aksel Lund Svindal og de andre alpinistene fikk en trøblete hjemreise fra verdenscuprennene i Nord-Amerika, men klarte å redde litt fri likevel. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
LITT SOFATID: Aksel Lund Svindal og de andre alpinistene fikk en trøblete hjemreise fra verdenscuprennene i Nord-Amerika, men klarte å redde litt fri likevel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal og co. slet litt med å komme seg hjem fra Denver, men tross reisetrøbbel fikk de langt inn den planlagte fridagen i Genève.

Det begynte på morgenkvisten mandag. Alle var på plass i flyet fra Denver til Washington, men løperne kom aldri noen vei.

- Vi fikk plutselig beskjed om at vi måtte gå ut igjen, for det var noe feil med flyet. Vi fikk også beskjed om at det ville ta minst fem timer å rette feilen, fortalte Truls Ove Karlsen til NTB allerede på flyplassen i Denver.

Det var en lekkasje som gjorde at flere av verdens aller beste alpinister ble sittende i Colorado lenger enn de hadde ventet.

- Det gikk greit til slutt, men det var mye styr en periode, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

- Vi måtte vente seks-sju timer før vi kom oss av gårde, men da hadde jeg klart å booke oss om på et direktefly til Frankfurt, og dermed ble reisen til Europa bedre enn den vi hadde i utgangspunktet, legger han til.

- Det største problemet var at vi hadde med oss 101 kolli bagasje. Det aller meste kom fram, men to bager ble borte i tillegg til de personlige bagene både til løperne og meg, sier Tjørhom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer