Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinistene sliter med å finne bukser. - Jeg har ei diger rumpe

Muskulære problemer.

PONDUS:  Jan Hudec fra Canada er en av alpinsirkusets virkelige kraftplugger, og han sier til New York Times at når han først finner et par bukser som passer ham, klamrer han seg til dem for harde livet. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES
PONDUS: Jan Hudec fra Canada er en av alpinsirkusets virkelige kraftplugger, og han sier til New York Times at når han først finner et par bukser som passer ham, klamrer han seg til dem for harde livet. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): Det sier seg selv at lår- og setemusklene må være i orden når man skal ta seg ned de olympiske utforløypene i Sotsji, men den velutviklede musklaturen byr på uventede problemer for en rekke av alpinistene.

De sliter nemlig med å finne bukser som passer dem.

Diger rumpe Jan Hudec fra Canada er en av alpinsirkusets virkelige kraftplugger, og han sier til New York Times at når han først finner et par bukser som passer ham, klamrer han seg til dem for harde livet.

- Ja, jeg har ei diger rumpe, så det er vanskelig å finne noen som passer. Når de rakner kjører jeg sporenstreks over til min mor som lapper dem sammen igjen.

Og det at buksene rakner er ikke et helt ukjent problem. Det forteller amerikanske Steven Nyman, som også innrømmer at bakpartiet hans er av det mer fremtredende slaget.

- De har en tendens til å rakne i skrittet, så vi må kjøpe elastiske bukser, sier han.

Hamstrer Den britiske alpinisten Chemmy Alcott sier at tross problemene med å finne passende klær, ville hun ikke vært formene foruten.

- Ja, vi har store rumper. Jeg har tilbragt 28 år i hockey, men det er noe jeg er stolt av. Kjæresten min som også er alpinist er stolt av at jeg tar 150 kilo i knebøy, sier hun

- Hvert år kjøper jeg den samme buksa i fire ulike farger. Man må bare hamstre når man først finner noe som passer.

Det samme sier Edit Miklos fra Bulgaria som kom på 16.-plass i kvinnenes kombinasjon.

- Jeg har ett par blå jeans som passer meg - det er det hele.

Hele Norges coronakart