Alpinistene sliter tungt

VAL GARDENA (NTB): De norske alpinstjernene sliter snaue to måneder før OL i Nagano. I slalåm har innsatsen vært sterk, men i de andre disiplinene har resultatene i perioder vært heller deprimerende. Den siste uken har «flaggskipene» Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus vist store svakhetstegn og sviktende form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Veteranen Finn Christian Jagge, som står foran sin fjerde OL-start, har allerede vært på seierspallen to ganger i slalåm. Han har virkelig vært det store norske lyspunktet denne sesongen sammen med nykommeren Hans-Petter Buraas.

Bæringen Buraas tok skrittet opp blant de beste i «norskebakken» i Sestriere mandag kveld med en flott tredjeplass. Jagge kalte ham den nye veiviseren i det norske laget, men så er han da også den eneste nykommer som er kommet opp blant de beste siden Skårdal, Furuseth, Aamodt og Kjus slo gjennom på slutten av '80- og begynnelsen av '90-tallet.

Kamp om plassene

En langhelg før alpinistene tar juleferie står det klart at det er kamp om plassene på slalåmlaget til OL. Foreløpig er det Jagge og Buraas som ligger best an. De to pallplassene til Finken er sterke, og Buraas har en flott sjetteplass fra Park City å slå i bordet med ved siden av tredjeplassen i snøkavet i Sestriere.

Kjetil André Aamodt har også vært på seierspallen i slalåm, men det var i parallellrennet i Tignes i slutten av oktober og teller ikke på samme måte som de ordinære rennene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer