Alpinistenes sponsoravtale kan koste andre grener store summer: - Helt meningsløst

Alpinistenes hovedsponsor har sikret seg eksklusivitet på tvers av Skiforbundets grener – til stor irritasjon for mange.

Foto: Alpinistenes avtale med Telenor løper ut 2017/18-sesongen. Foto: AP Photo/Armando Trovati
Foto: Alpinistenes avtale med Telenor løper ut 2017/18-sesongen. Foto: AP Photo/Armando Trovati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens Norges Skiforbund sentralt er svært ordknappe om klausulen som har skapt irritasjon både i hopp og langrenn, velger hoppledelsen – i motsetning til langrenn og forbundsledelsen – å være åpne om det betente temaet.

– Det har vært begrensninger for oss. Eksklusivitet har det definitivt vært. Vi må forholde oss til det, men generelt er jeg ikke for eksklusivitet utover innad i grenene. Det er ikke heldig for oss at vi ikke kan snakke med en konkurrent i markedet, sier markedssjef hopp, Bjørn Einar Romøren, til NTB.

– Det begrenser vårt marked, men det er umulig å svare på hvor mye. Men vil Telia på vår hjelm, er det snakk om store verdier. Jeg antar at det er betydelig med muligheter innen telekommunikasjon, selv om det ikke er gitt at den bransjen har betalingsvilje hos oss, sier den tidligere hopperen.

– Jeg støtter meg til Bjørn Einars oppfatning at det aldri har vært bra for oss å være utestengt fra et sterkt, kommersielt marked, sier sportssjef hopp, Clas Brede Bråthen, til NTB.

Får ikke kompensasjon

Alpinistenes avtale med Telenor løper ut 2017/18-sesongen. Like lenge varer eksklusiviteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer