Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinister raser mot mannen som stakk opp den tøffe løypa

- Jeg synes han er en idiot. Om jeg treffer ham, vet jeg ikke hva som skjer.

FÅR HARD MEDFART: Ante Kostelic diskuterer med sin sønn Ivica Kostelic. Det er Ante som nå får massiv kritikk for den tøffe løypa han stakk opp. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB Scanpix
FÅR HARD MEDFART: Ante Kostelic diskuterer med sin sønn Ivica Kostelic. Det er Ante som nå får massiv kritikk for den tøffe løypa han stakk opp. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 15.-plass og tok bronse i mennenes slalåmrenn i OL lørdag, med drømmekjøring i en omstridt løype.

Mario Matt og Marcel Hirscher ordnet gull og sølv til Østerrike, men bak dem var det norsk.

Kristoffersen kjørte seg stort opp etter å ha skuffet i første omgang og tapt nesten to sekunder til lederen. I en vanskelig løype der mange kjørte ut, noterte han tredje beste omgangstid og klatret fra 15.- til tredjeplass.

- Det er den villeste løypa jeg har sett. Ante Kostelic skal ha for at han setter en sånn løype i en OL-slalåm. Det er ganske kult gjort, sa Kristoffersen til TV 2 rett etter sitt løp i finaleomgangen. Da visste han ennå ikke at det skulle bli medalje.

- Skal jeg takke Ante Kostelic? Jeg hadde ikke trodd at det skulle holde til en plass på pallen. Jeg var jævlig skuffet etter første omgang, den ødela mye. Likevel ble det pallplass. Dette er litt sykt, sa han da alle konkurrentene hadde kjørt.

Andre var mindre entusiastiske.

- Jeg er forbannet. Det var en skikkelig drittløype, sa svenske Mattias Hargin til TV3.

- Jeg synes ikke man skal gjøre slikt i et OL. Han felte halve startfeltet. Jeg synes han er en idiot. Om jeg treffer ham, vet jeg ikke hva som skjer, sa André Myhrer.

Myhrer og Hargin var nummer to og fire etter første omgang. Hargin endte på delt 7.-plass, mens Myhrer kjørte ut.

Målet oppnådd Da svensken feilet, var Norges 26. medalje i Sotsji-OL sikret. Dermed oppfylte Kristoffersen toppidrettssjef Tore Øvrebøs medaljemål for lekene.

- Jeg snakket med pappa to ganger mellom omgangene. Han var ikke helt blid etter den første, sa Kristoffersen til NTB. Han er ikke enig med svenskene.

- Det var mer som en hinderløype, men i motsetning til svenskene gledet jeg meg til annen omgang, sa han.

19-åringen er den yngste mannlige OL-medaljevinneren i alpint noensinne, mens 34-årige Matt er den eldste gullvinneren. Han slo rekorden til Kjetil André Aamodt.

Marcel Hirscher, som også skuffet i første omgang, kjørte også forrykende i annen omgang og kjørte seg opp fra 9.-plass til sølv.

Holdt unna Matt sikret seg en klar ledelse i første omgang og holdt unna under vanskelige forhold i finaleomgangen. Han kjørte inn til sjette beste omgangstid og seiret 0,28 sekund foran Hirscher og 0,83 foran Kristoffersen.

Den norske 19-åringen knep bronsen med fem hundredels sekund til gode på italienske Stefano Gross og tyske Fritz Dopfer, som delte 4.-plassen.

Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian Haugen kjørte seg også opp i annen omgang. Solevåg delte 9.-plassen med løypesetterens sønn Ivica Kostelic, mens Haugen ble nummer 12.

(NTB)

Hele Norges coronakart