Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinkonge legger opp på dagen

Tårevåt avskjed for Hermann Maier.

TAKKER FOR SEG: Østerrikske Hermann Maier har kjørt sitt siste renn. Foto: EPA
TAKKER FOR SEG: Østerrikske Hermann Maier har kjørt sitt siste renn. Foto: EPA Vis mer

|||(Dagbladet.no) Bare et par minutter inn i dagens hasteinnkalte pressekonferanse i Wien tok Hermann Maier til tårene for første gang. Det ble flere fuktige øyeblikk.

For Herminator hadde problemer med å fortelle verden at han legger opp med umiddelbar virkning. Det var tungt å svelge for alpinråskinnet.

- Det var vanskelig å ta avgjørelsen, for jeg må nå ta farvel med drømmejobben min, sier Maier ifølge Sport24.

Klarte ikke gi seg
36-åringen har ifølge NTB vært med det østerrikske alpinlandslaget i sommer og høst og forberedt seg til en normal sesong med verdenscup og OL i Vancouver som store mål, men så gjorde han det brått kjent at det er slutt.

- Jeg gir meg med umiddelbar virkning, sa Maier til de nærmere 100 pressefolkene som hadde møtt opp.

Det mest spesielle med avskjeden er at den kommer midt i den siste delen av sesongoppkjøringen - bare fire måneder før Vancouver-OL.

- Jeg har egentlig tenkt på dette i flere år, men så har det vært for morsomt å holde på. OL-forberedelsene mine har gått veldig bra så langt, men jeg har tenkt mye på dette og så tok jeg en spontan avgjørelse, sier fartspesialisten ifølge Associated Press..

Maier er den mestvinnende alpinisten i verdenscupen bak svenske Ingemar Stenmark. Svensken ga seg ikke før han hadde vunnet 86 seirer i verdenscupen, mens Maier står med 54 seire.

Seks gullmedaljer
Herminator har også to OL-gull og tre VM-gull. I premieskapet har han også fire av de største krystallkulene - som symboliserer fire triumfer i verdenscupen sammenlagt.

Karrieren var nær ved å ta slutt etter en stygg motorsykkelulykke i 2001. Da holdt Maier på å miste det ene beinet, men legene gjorde en fantastisk jobb og reddet beinet hans. Deretter klarte Maier å trene seg opp til et skikkelig comeback, men det er liten tvil om at skaden etter motorsykkelulykken har hemmet ham kraftig de siste åra.

GULLGROSSIST: Hermann Maier har to OL-gull og tre VM-gull. Foto: REUTERS
GULLGROSSIST: Hermann Maier har to OL-gull og tre VM-gull. Foto: REUTERS Vis mer

For bare en uke siden sa han at han var topp motivert for en ny sesong - til tross for at store deler av oppladningen ble ødelagt av en kneskade.

- Jeg er ikke lei meg for at jeg kommer så seint i gang med snøtreningen denne sesongen. Vinteren er lang nok og siden jeg skal tilbake i verdenscupen først i november har jeg god nok tid, sa han.

Men så ombestemte han seg - og han begrunner avskjeden med at det ble for tøft å kjempe seg tilbake til toppen nok en gang.

- Dette kom totalt overraskende på meg. Hermann har utrettet utrolig mye for sporten og han var en eksepsjonell idrettsutøver, sier østerrikernes landslagssjef Hans Pum.

Vil bruke Maier
Og denne erfaringen kan østerriksk alpinsport kanskje nyte godt av i framtida også, for Maier har ikke tenkt til å låse seg inn på ei lita fjellhytte. Han åpner nemlig for å fortsatt jobbe innen idretten. Det vil glede Pum stort.

- Det vil være fantastisk om han kan dele sin erfaring med de yngre utøverne, sier Pum.

Men akkurat nå er Maier - som slo gjennom på landslaget først som 23-åring - lettet over å ha tatt beslutningen.

- Jeg har ei sunn helse nå og det har jeg lyst til å ha resten av livet. Jeg gleder meg til framtida, som helt sikkert kommer til å bli spennende, sier Maier.

Hans siste verdenscuptriumf kom i november i fjor. Da vant 36-åringen Super-G i Lake Louise.

TØRKET TÅRENE: Det ble en følelsesladd seanse da Hermann Maier takket for seg. Foto: AP
TØRKET TÅRENE: Det ble en følelsesladd seanse da Hermann Maier takket for seg. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling