Alpinlegende hyller Kilde: - Et større talent enn Svindal og Jansrud

Tom Stiansen tror utlendingene er frustrerte.

STOR FREMTID: Aleksander Aamodt Kilde tok sin første verdenscupseier i dag. 23-åringen spås en lysende fremtid.
Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
STOR FREMTID: Aleksander Aamodt Kilde tok sin første verdenscupseier i dag. 23-åringen spås en lysende fremtid. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aleksander Aamodt Kilde tok sin første verdenscupseier i karrieren i dagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen.

- Det er veldig deilig. Jeg hadde overhodet ikke forventet dette. Jeg hadde en god følelse og trodde jeg hadde kjørt inn til en god plassering da jeg passerte målstreken. Publikum jublet jo. Men da jeg så det grønne lyset, ble jeg veldig overrasket. Jeg måtte sjekke resultatlista flere ganger, sier Aamodt Kilde til Dagbladet.

Majoriteten trodde at Kjetil Jansrud ville benytte muligheten i Aksel Lund Svindal skadefravær. I stedet var det 23-åringen fra Bærum som stod frem og banket verdenseliten.

- Det er utrolig moro. Det er så fortjent. Jeg så Jansrud kjøre, men hadde faktisk slått av da Kilde kjørte, fordi jeg gikk tom for mobildata. Men jeg tenkte faktisk at Kilde kunne finne på noe stort i dag. Han har hatt litt uflaks i det siste. Endelig gikk det, sier alpinlegenden Tom Stiansen til Dagbladet.

- Hvor skal dette ende for norsk alpinsport?

- Forhåpentligvis ender det aldri. Vi bare vinner og vinner, selv uten Aksel. Utlendingene er nok veldig frustrerte nå. Det blir nok mer frustrasjon fremover, fordi jeg tror vi har mye mer godt i vente av disse fantastiske alpinistene våre, tror 45-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer