Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinmoro igjen

Unge Kjetil Jansrud (20) seiler opp som alpinguttas outsider under OL i Torino etter en imponerende sjetteplass i superkombinasjonen i Wengen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en strålende norsk dag med fem nordmenn blant de ti beste og Kjetil André Aamodt på en oppløftende andreplass, var det likevel unggutten Kjetil Jansrud som imponerte treneren mest av alle.

Første i utfor

Ungutten hadde aldri prøvd seg i ei utforløype i verdenscupen før han i går hevdet seg helt i toppen av superkombinasjonen.

-  Kjetil imponerte meg utrolig i dag. Han har aldri kjørt utfor i verdenscupen før, og ligger likevel på en 23. plass etter den delen. I slalåmen hadde bare Jean-Baptiste Grange bedre tid, sier landslagstrener Marius Arnesen fornøyd.

-  Det var veldig artig å kjøre utfor som jeg ikke har kjørt før. Skal innrømme at jeg var litt nervøs, men syns selv jeg kjørte pent, sier unggutten selv.

Jansrud har en fjerdeplass i slalåm for en måned siden som sitt beste resultat i verdenscupen så langt. I går følte unggutten at han hadde mer inne til tross for nest beste slalåmtid.

-  Jeg følte selv at det ikke gikk så bra, men tida ble god. Var artig å få stå så lenge som leder i målområdet også, synes Jansrud, som nå håper han får mulighet til å kjøre kombinasjonen i OL.

-  Det hadde vært veldig artig å få prøve seg der, viste jo i dag at alt kan skje, mener han.

 OPTIMISTISK GJENG:  Fem norske blant de 10 beste smakte godt. Lasse Kjus (7), Kjetil Jansrud (6), Kjetil André Aamodt (2), Lars Myhre (10) og Aksel Lund Svindal (9) var fornøyde i Wengen i går. Foto: AP/Scanpix
OPTIMISTISK GJENG: Fem norske blant de 10 beste smakte godt. Lasse Kjus (7), Kjetil Jansrud (6), Kjetil André Aamodt (2), Lars Myhre (10) og Aksel Lund Svindal (9) var fornøyde i Wengen i går. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Lov å håpe

Men det skal mye til for det norske laget å kopiere bragden fra OL på Lillehammer, hvor Kjus, Aamodt og Harald Christian Strand Nilsen tok tredobbelt norsk i kombinasjonen.

-  Det skal vel litt til, men det er lov å håpe, mener Jansrud.

-  Vi må ikke ta av helt av og glemme at det finnes gode konkurrenter som Benjamin Raich og Bode Miller, som hektet i dag. Men at vi nå har et veldig bra lag til superkombinasjonen er det liten tvil om, slår landslagstreneren fast.

KJØRTE FORT: Kjetil Jansrud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!