Lindsey Vonn opererte

Alpinstjerna advarte følgerne: - Ikke se hvis du ikke liker blod

Lindsey Vonn kneoperert.

SKADEPLAGET: Lindsey Vonn la opp som en av de mest merriterte alpinistene noensinne. Men hun har også vært svært plaget med skader gjennom karrieren. Foto: Cindy Barrymore/REX
SKADEPLAGET: Lindsey Vonn la opp som en av de mest merriterte alpinistene noensinne. Men hun har også vært svært plaget med skader gjennom karrieren. Foto: Cindy Barrymore/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lindsey Vonn (34) gjorde akkurat som Aksel Lund Svindal: Hun la alpinskiene på hylla etter VM i Åre. Det som en av de mestvinnende alpinistene noensinne.

Men den amerikanske 34-åringen har tidvis også vært svært skadeplaget. Derfor lå hun i natt på operasjonsbordet hjemme i USA, for å rette opp en skade i kneet.

Hele hendelsen fikk Vonn selv bragt til folket via Instagram.

- Hvis du ikke er så glad i sprøyter eller blod, anbefaler jeg å ikke følge storyen min i dag. Jeg bare sier det, advarer Vonn i første innlegg.

- Risikerer alt. Alltid

Videoen viser at hun får en kanyle i armen - men ellers lite blod. Neste post viser en bedugget Vonn som forteller at operasjonen gikk etter planen.

- Operasjonen var vellykket. Ikke vær bekymret, alt er veldig fint, sier Vonn, mens mora mater henne med gullfisk-kjeks.

Videre lar hun fansen få følge med mens hun skrives ut fra sykehuset, der hun blir fraktet i rullestol og har et par krykker under armene.

Vonn fikk en drømmeavskjed med alpinsporten. Hun tok bronse i VM-utforen.

- Jeg er ikke overrasket. Alle kjenner mentaliteten min: Jeg risikerer alt. Alltid. Det er derfor jeg har både vunnet så mye og krasjet så mye, sa Vonn.

Skadene

Det har også kroppen hennes fått merke. Da Vonn sto på startstreken i OL for et drøyt år siden, var det ikke bare med hjelm, ski og staver. I tillegg brukte amerikaneren bruke en beskyttelsesplate på ryggen og en knestøtte.

- Jeg er en tøffere person nå. Jeg er sterkere, sa Vonn i fjor.

Hele ni lengre skadeavbrekk og fem operasjoner måtte Vonn nemlig gjennom mellom 2006 og 2016. Det hele begynte da Vonn krasjet stygt på trening før OL-utforen i Torino i 2006.

På vei tilbake og med fullt fokus på OL i Sotsji pådro Vonn seg en skade i det nyopererte korsbåndet under en treningsøkt i Copper Mountain i november samme år. Vonn fikk beskjed av legene om at alt var i orden, men i et verdenscuprenn i Val d'Isere en måned senere røk korsbåndet på nytt og Vonn måtte stå over de olympiske lekene i Sotsji.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer