Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinstjerna må utsette comebacket

Skadet seg på trening i går.

 UTSETTES:  Combacket til Lindsey Vonn må mest sannsynlig utsettes etter et fall under tirsdagens trening. Foto: AP Photo / Maris Van Slyke / NTB Scanpix
UTSETTES: Combacket til Lindsey Vonn må mest sannsynlig utsettes etter et fall under tirsdagens trening. Foto: AP Photo / Maris Van Slyke / NTB Scanpix Vis mer

Lindsey Vonns comebackplaner er satt på vent etter at den amerikanske alpinstjernen ble skadd under fartstrening tirsdag.

Vonn trente sammen med USAs fartslag i Copper Mountain i Colorado.

Den regjerende OL-mesteren i utfor var tilbake på ski én uke før planlagt etter en kneoperasjon.

Ifølge en talsmann ble ikke Vonn sendt til sykehus. Alpinstjernen ble i stedet behandlet i Vail av legen som opererte kneet hennes i februar.

- Lindsey pådro seg en mild strekk i høyre kne, et delvis avrevet framre korsbånd, skrubbsår i ansiktet og et forslått skulderblad, sa Vonns talsperson Lewis Kay onsdag.

- Hun må hvile i noen dager, og så vil hun få behandling av fysioterapeut. Etter å ha sett hvordan hun svarer på behandlingen, vil det bli bestemt når hun kan konkurrere igjen, forteller Kay.

Da Vonn ble hjulpet ut av bakken, la hun ikke vekt på det skadde høyrebeinet.

Falt i VM Vonn har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger. 29-åringen var ventet tilbake i offisiell trening foran neste ukes verdenscuprenn i Beaver Creek.

Den amerikanske alpinjenta pådro seg kneskade etter et uhell i super-G under VM i Schladming i februar. Da måtte hun operere, og hun mistet resten av sesongen.

Etter tirsdagens fall er det usikkert når Vonn kan kjøre sitt første renn for sesongen. Hun sto over verdenscupåpningen i Sölden i slutten av oktober.

På kamp med Tiger Det er utfor, super-G og storslalåm i Beaver Creek fra 29. november til 1. desember. Vonn, som har trent med knebeskyttelse, har OL i Sotsji som sesongens store mål.

En alvorlig skade vil komme som et kraftig tilbakeslag foran vinterlekene i februar.

Nylig var hun sammen med kjæresten, golferen Tiger Woods, på en kamp i amerikansk fotball mellom Denver Broncos og Kansas City Chiefs.

(NTB)