Alpinist Mina Fürst Holtmann

Alpinstjernas skjulte talent

- Det gir meg hundre prosent avkopling, sier Mina Fürst Holtmann.

KARRIEREBESTE: Mina Fürst Holtmann endte på fjerdeplass i Sölden i Østerrike, og leverte dermed karrierebeste allerede i verdenscupåpningen. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
KARRIEREBESTE: Mina Fürst Holtmann endte på fjerdeplass i Sölden i Østerrike, og leverte dermed karrierebeste allerede i verdenscupåpningen. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I verdenscupåpningen i Sölden den siste helga i oktober var det Norges alpinkvinner som havnet i rampelyset.

Mina Fürst Holtmann (24) fra Bærums Skiklub kjørte inn til karrierebeste med en fjerdeplass, et imponerende resultat i en bakke som er kjent for å være spesielt tøff.

- Det var uventet og veldig kult. Jeg så ikke den komme. Det er en vanskelig bakke, og rett og slett fordi jeg ikke engang har kvalifisert meg til andre omgang de to gangene jeg har kjørt her tidligere, sier Holtmann til Dagbladet.

Alpint har vært det store fokuset gjennom hele oppveksten, men nå viser det seg at Holtmann også har et annet talent.

Tegning

På sin private VSCO-nettside, en nettside som likner Instagram, legger Holtmann ut bilder av illustrasjoner hun har laget. Alpinisten forteller at tegning har blitt et slags fristed - en avkopling mellom tøffe treninger, lange reisedøgn og altoppslukende konkurranser.

- Det er veldig deilig å ha noe å gjøre når jeg er hjemme og på samling. Det gir meg hundre prosent avkopling, og det tror jeg bare er veldig sunt, sier Holtmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer