Alpinstjernen: - Slutt å kalle meg for en «skibabe»

Sett seg lei på å ikke bli tatt på alvor.

VIL BLI TATT PÅ ALVOR: 22 år gamle Lara Gut har sett seg lei på at hun bare får omtale for sitt utseende, og ikke for det hun presterer i alpinbakkene. Foto: AP Photo/Marco Trovati
VIL BLI TATT PÅ ALVOR: 22 år gamle Lara Gut har sett seg lei på at hun bare får omtale for sitt utseende, og ikke for det hun presterer i alpinbakkene. Foto: AP Photo/Marco Trovati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under helgens super-g i Lake Louise handlet det meste om Lindsey Vonns comeback etter den stygge skaden som har holdt henne borte fra bakkene i lang tid.

Men der Vonn endte på en femteplass, var det ei helt annen jente som stakk av med seieren. Sveitsiske Lara Gut.

22-åringen har åpnet sesongen meget sterkt, og leder verdenscupen sammenlagt, men likevel er ikke alt en dans på roser for stortalentet som har kjørt i det gjeveste selskapet siden hun var 16 år gammel. Hun har nemlig sett seg grundig lei på å bli kalt en «skibabe».

Ingen babe I en Twitter-melding til sveitsiske Blick, gjør Gut det klart at hun synes det er på tide at hun blir bedømt for sine prestasjoner, og ikke hvordan hun ser ut.

- Kan dere vennligst slutte å kalle meg for en ski-babe? Jeg er verken en babe eller en prinsesse, skriver hun.

Og frustrasjonen til alpinkometen er forståelig. Forut for reaksjonen hadde avisen omtalt hennes «gylne lokker som skinner i solen».

GOD ÅPNING: Lara Gut etter målgang i Sölden. Den sveitsiske 22-åringen har fått en drømmestart på OL-sesongen. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
GOD ÅPNING: Lara Gut etter målgang i Sölden. Den sveitsiske 22-åringen har fått en drømmestart på OL-sesongen. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta Vis mer

Hvorvidt de tok henvendelsen på alvor er heller tvilsomt, men etter reaksjonen la de sporenstreks ut en avstemning på sine hjemmesider. Her spurte de om Gut fortsatt bør bli omtalt som en ski-babe i fremtiden. 30 prosent svarte ja, så kanskje går ønsket hennes i oppfyllelse.

Kanonstart Men at Gut for alvor har slått igjennom denne sesongen, er det ingen tvil om.

Etter at hun vant storslalomen i Sölden, tok hun seieren i både utfor og super-g i Beaver Creek før hun kronet den eminente sesongåpningen med å vinne super-g i Lake Louise i går.

Hun leder nå verdenscupen med 446 poeng, 41 poeng foran tyske Maria Höfl-Riesch og 101 poeng foran østerrikske Anna Fenninger.

- Det er første gang jeg er blant de tre beste i sammendraget, så dette er en ny opplevelse for meg. Nå gjelder det bare å fortsette å fokusere på skikjøringen, og ikke begynne å tenke på poengene, sier Gut.

De norske jentene hadde ikke en like god dag i Lake Louise.

STERK KJØRING: Lara Gut gikk helt til topps i gårsdagens super-g i Lake Louise. Foto:  Eric Bolte-USA TODAY Sports
STERK KJØRING: Lara Gut gikk helt til topps i gårsdagens super-g i Lake Louise. Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports Vis mer

Lotte Smiseth Sejersted startet som nummer fire og kjørte ned til en litt skuffende 20.-plass. Det var likevel langt bedre enn i lørdagens utforrenn hvor det ikke ble verdenscuppoeng i det hele tatt.

Den andre norske kvinnen på plass i Lake Louise, Ragnhild Mowinckel, kjørte ut i super-G-rennet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer