Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinstjernen om å forelske seg i en gift kvinne: - Jeg fikk masse spørsmål fra utenlandsk media

Ville ikke splitte opp en familie.

TO BARN: Anja Pärson og kona Filippa Rådin fikk sin andre sønn i vår. Nå forteller de om livet i et svensk mamma-blad. Foto: NTB Scanpix
TO BARN: Anja Pärson og kona Filippa Rådin fikk sin andre sønn i vår. Nå forteller de om livet i et svensk mamma-blad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sommeren 2012 sto den svenske alpinisten Anja Pärson (34) fram som homofil, og fortalte åpent om at hun og kjæresten Filippa Rådin (43) ventet barn.

Da hadde Pärson gått og båret på hemmeligheten lenge, en hemmelighet hun ikke ville avsløre før hun hadde lagt skiene på hylla.

Gift med mann og barn Paret har også tidligere fortalt i et CNN-intervju om hvordan de traff hverandre, men i den kommende utgaven av det svenske bladet Mama åpner paret ytterligere opp.

Da paret møttes var Filippa gift med en mann og hadde en datter, mens Anja hadde mannlig kjæreste.

Startskuddet for forholdet gikk av da Anja besøkte butikken Filippa drev for å få seg nye klær. 

- Vi reiste sammen, og jeg besøkte Anja i Monaco. Vi mailet, pratat på telefon og ble hverandres ventiler. Seinere begynte jeg å spørre meg «hvorfor tenker jeg på henne hele tiden». Så innså vi at vi ar forelsket, forteller Filippa Rådin til Mama, ifølge Expressen.

- Ville ikke bryte opp en familie For Anja Pärson var det et vanskelig valg å innlede et forhold, vel vitende om at hun kom til å splitte opp en familie.

- Jeg ønsker ikke å bryte opp en familie, og forårsake smertene ved en skillsmisse. Men både jeg og Filippa kjente at dette kom til å vare livet ut.

- Det sliter en jo nesten ihjel hvis man må leve i et forhold når man elsker noen andre. Til slutt fantes det ingen andre alternativ, selv om det ikke har vært noen lett reise, forteller Anja Pärson åpenhjertig til bladet.

I vår ble paret foreldre til sitt andre felles barn. Filippa Rådin hadde en datter med eks-mannen, mens deres første felles barn ble født sommeren 2012.

Sommeren 2014 giftet paret seg utenfor Umeå, hvor de ble viet av den svenske politikeren Mona Sahlin.

Ville vente I intervjuet i Mama forteller de om livet med Emmi (9), Elvis (3,5), mens yngstesønnen Maximilian (7 mnd) er avbildet på forsiden av bladet sammen med sine profilerte foreldrene.

At Filippa skulle bære fram deres første barn falt seg naturlig forteller paret, med tanke på at Anja fortsatt var aktiv, og siden Filippa var eldst - mens den tidligere alpinisten bar fram parets andre barn.

- I Sverige er det et stor behov for å katogorisere mennesker og gi titler. Jeg bryr meg ikke. Jeg har ingen problemer med å bli en galionsfigur, men jeg ville selv bestemme någ og hvordan jeg skulle bli det, forteller Anja Pärson om det å stå fram som lesbisk.

- Jeg fikk masse spørsmål fra utenlandsk media, men jeg ønsket å ta det i mitt eget tempo, forteller 34-åringen om det at hun ventet med å stå fram til etter at den aktive karrieren var avsluttet.

Pärson forteller at hun ofte drar tidlig for å hente Elvis på førskolen - slik at barna kan få stille spørsmål og få svar på hvordan det kan ha seg at gutten kan ha to mammaer.

- Så forteller man det, og de bare: «Jaha, i går hoppet jeg fra tremeteren i bassenget». Barn er så åpne, sier Pärson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media