Alpinstjernene truer med å gi seg

Forrige sesong var skuffende for alpinistene. På flytoget til Oslo Airport i går var humøret upåklagelig, men stjernene snakket mest om å gi seg.

- Denne sesongen stiller jeg uten forventninger, forteller Hans Petter Buraas med bruskslitasje i kneet og andre tanker i hodet.

- Det er mye annet som er gøy å drive med. All denne reisingen er slitsom og jeg gleder meg til å få orden på livet mitt, sier 28-åringen, som forsøker å holde motivasjonen oppe i to år til for å få med seg VM og OL:

- Lenger enn det orker jeg uansett ikke å holde på.

- Legger opp


Alpinlandslaget lanserte støtteapparat og program for sesongen i 200 km/t på flytoget til Gardermoen, uten at Lasse Kjus lot seg affisere av det.

- Jeg legger opp etter denne sesongen, sier Kjus.

Kjus har delvis trent på egenhånd i oppkjøringa og irriterer seg over at media forsøker å skape en konflikt mellom han og trenerne.

- Å drive å kommentere en medieskapt sak som ikke er noe som helst, er en sånn ting som gjør at jeg har lyst til å slutte, sier Kjus som sliter med smerter i ryggen og dermed spesielt slalåmøktene.

Abisjonene denne sesongen er så som så de også:

- Det får være å delta, smiler 32-åringen.

- Ønsker barn

Lagkamerat Kjetil André Aamodt benyttet anledningen til å varsle at han skulle legge opp den dagen en av de unge utøverne vinner et verdenscupløp, og ble tatt på ordet av enkelte medier.

- Det der var egentlig ment som en spøk og utfordring til de yngre, smilte Aamodt mens han leste nyheten på TV.

Bare spøk er det ikke:

- Jeg begynner å bli veldig stiv i kroppen, de tunge takene blir verre å ta og motivasjonen er selvfølgelig ikke hva den var. Dessuten ønsker jeg å få barn etter hvert, forteller Aamodt, som må belage seg på tøff konkurranse spesielt fra Østerrike når sesongen åpner i Sölden 26. oktober.

Generasjonsskifte

- Eberharter og Maier blir tøffe, vi konkurrerer jo alle mot Østerrike, sier landslagssjef Atle Skårdal som håper å irritere østerrikerne litt mer enn i den skuffende fjorårssesongen.

Lasse Kjus er ikke sikker på om det lar seg gjøre.

- Vi kommer aldri til å bli like gode som Østerrike, konstaterer mannen som har 16 VM og OL-medaljer.

Og med et generasjonsskifte på trappene kan det ta lang tid til det blir ordentlig norsk alpin moro igjen.

Blåmandag

For hva skjer med det norske landslaget den dagen Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus og Hans Petter Buraas gir seg?

- Det blir blåmandag, slår landslagssjef Atle Skårdal fast.

Fordi:

- Uansett vil et lag merke at man mister løpere som Kjetil og Lasse, men vi er klar over det og prøver å få nye løpere fram.

Det haster. Endestasjonen nærmer seg.

HUMØR I KUPEEN: Lasse Kjus benytter enhver anledning til å ha det moro med Kjetil Aamodt. Ved siden av Kjus sitter Hans Petter Buraas, mens Truls Ove Karlsen drar på smilebåndet sammen med Aamodt. - Jeg legger opp etter denne sesongen, sier Kjus.