Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint og kombinert på billigsalg

To av fem hovedsponsorater i Norges Skiforbund står fortsatt ledige. Nå får sponsorene rabatt på alpint og kombinert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel vil ikke skipresident Jan Jensen være med på at forbundet er i sponsorkrise. Årsaken er at situasjon for langrenn, hopp og fristil er god. Bare fristil har plass til en delsponsor til.

For herrealpint og kombinert er situasjonen betydelig verre. De står begge uten hovedsponsor. Sesongåpningen for alpinistene har allerede vært, mens kombinertgutta skal i gang 23. november.

Sponsortørken betyr fem millioner norske kroner mindre i inntekter. I tillegg mangler kvinnenes alpinlandslag en delsponsor til rundt en million kroner.

- Vi innser at prisingen er noe høy, og har en viss åpenhet i forhold til dette, bekrefter Jan Jensen overfor Dagbladet.

Det vil si rabatterte sponsoravtaler for dem som ønsker å gå inn med penger. Men markedet tørker, og forbundet er seint ute.

Billigere

Sponsorsjef i DnB-konsernet Jacob Lund mener verdien forringes daglig.

- Når 10 prosent av sesongen er gått, har verdien sunket med 20 prosent. Når halve sesongen er gått, er det nesten ingen verdi igjen, mener Lund, som er tungt inne på skiskyttersiden med DnB.

Jensen understreker at satsingen på årets sesong uansett er i boks. Det som står i fare for å bli kuttet, er antall lag, antall utøvere på lagene og sidefunksjoner i støtteapparatet.

- Jeg lytter med stor interesse til Lund. Det er ganske mye som tyder på at det han sier er riktig, sier Jensen.

Lund ønsker ikke å lansere årsaker til at skiforbundet nå må be pent om penger, men sponsoransvarlig i K-bank Bente Rasmussen har en forklaring.

- Skiforbundet startet seint med å jobbe inn sponsoratene, samtidig som en del bransjer sliter. Og da er det markedsbudsjettet som ryker først, sier Rasmussen.

Avhopper

K-bank sponser denne sesongen langrenn og alpint, men hoppet av som hovedsponsor for kombinertlandslaget tidligere i år.

- Det var ikke fordi vi var misfornøyd, men fordi vi mente vi fikk bedre eksponering på langrenn, sier Rasmussen til Dagbladet.

Problem

Og nettopp eksponeringen er et problem for skiforbundet - spesielt i alpint. TV 2 har allerede sagt at de også vurderer å kutte nyhetsglimt fra alpinsirkuset på grunn av prisen. Og da forsvinner interessen hos norske sponsorer.

LITE ATTRAKTIVT: Herrealpin, her representert ved Lasse Kjus, og kombinert står begge uten hovedsponsor.
Hele Norges coronakart