- Ålreit trekning

Landslagstrener Gunnar Pettersen mener Norge trakk en grei gruppe i neste års håndball-VM.

Storkanoner som Tyskland og Serbia-Montenegro står for tur for de norske håndballgutta.

- Det er en ålreit trekning. Vi får som ventet noen toppnasjoner, men også langt mer overkommelig motstand, sier Pettersen til NTB.

Norge skal møte Tyskland, Serbia-Montenegro, Egypt, Brasil og Qatar i VM som spilles i Tunisia på nyåret. Pettersen analyserer motstanderlagene slik:

Verdensener Tyskland

- Tyskland er verdensener og har vært i de tre siste mesterskapsfinalene. De blir klare gruppefavoritter.

- Serbia-Montenegro og Egypt er gode nasjoner som har vunnet bronsemedaljer nylig. Begge har nyttig mesterskapserfaring, men vi kan slåss med begge om avansement.

- Brasil og Qatar er forholdsvis ukjent for oss, men lag vi bør slå. Den største fellen vi kan gå i er å ta lett på de to kampene.

Norge er med i VM for første gang siden 2001.

- Målsetningen er å gå videre til mellomspill. Da må vi bli blant de tre beste i vår gruppe, det blir tøft. Vi må slå ut en etablert nasjon, men å bli blant de 12 beste er mulig, sier Pettersen.

Få samlingsdøgn

Landslagstreneren er mer bekymret over mangel på samlingsdøgn fram mot VM enn tyske, serbiske og egyptiske håndballkanoner.

I oktober blir landslaget samlet i fattige tre dager. Da er ikke Spania-proffene med. Litt bedre er skjemaet for november, da Pettersen har hele troppen til rådighet i en uke under en turnering i Sveits. Deretter møtes ikke de norske landslagsspillerne før oppkjøringen starter for alvor i januar.

Den norske VM-troppen samles 10. januar og hele troppen skal da delta i El-fag turneringen før de reiser sørover til Tunisia.

- Det er bekymringsfullt at vi får så få samlingsdøgn, men jeg får rett og slett ikke fristilt proffene i Tyskland og Spania. Vi har faktisk satt opp samme treningsplan som Tyskland for å få tid sammen, men situasjonen er heldigvis lik for alle, sier Pettersen til NTB.

Landslagstreneren legger til at det kan være like greit at de norske proffene møter spillere i verdensklasse opptil flere ganger i uken i den tyske og spanske håndballserien.