FERDIG: Sam Allardyce er ferdig som engelsk landslagssjef etter de sjokkerende avsløringene i The Telegraph. Foto: Carl Recine / TPX / NTB Scanpix 
FERDIG: Sam Allardyce er ferdig som engelsk landslagssjef etter de sjokkerende avsløringene i The Telegraph. Foto: Carl Recine / TPX / NTB Scanpix Vis mer

Sam Allardyce ferdig som landslagssjef:

Alsaker: - Det er pinlig og uverdig av Allardyce

TV 2-kommentatoren mener FA gjorde det eneste rette da de sparket landslagssjefen. 

(Dagbladet): 67 dager og én kamp. Tiden som engelsk landslagssjef ble kort og brutal for Sam Allardyce.

Tirsdag kveld bekreftet Det engelske fotballforbundet (FA) at 61-åringen har forlatt stillingen som sjef for det engelske landslaget. I prinsippet fikk Allardyce sparken til tross for at han selv sa opp jobben etter mandagens avsløringer i The Telegraph.

Øyvind Alsaker har fulgt Premier League og «Big Sam» i en årrekke, og mener at avgangen var det eneste mulige utfallet.

- Han har vært i søkelyset flere ganger etter tvilsom adferd, og ofte har det vært saker der penger har vært motivet. Dette forsterker inntrykket av en grådig person med dårlig dømmekraft. Det er håpløst naivt, sier Alsaker.

- Han må ha rådgivere fra helvete. Landslagsjobben er en drøm han har hatt i mange år, og så ødelegger han det på denne måten. Det er skremmende, understreker fotballkommentatoren.

- Forkastelig

Allardyce, som tjente 28 millioner kroner i året som landslagssjef, ble tatt med buksene nede mens han forhandlet med det han trodde var to forretningsmenn om en avtale verdt om lag 4,2 millioner. Disse personene var i virkeligheten britiske journalister.

SKAL REFLEKTERE: Sam Allardyce fikk sparken etter bare 67 dager som sjef for Englands fotballandslag. Selv om han beklaget til FA, fikk han ikke beholde jobben. Nå reiser «Big Sam» utenlands for å reflektere. Video: NTB / Reuters Vis mer

For den prisen skulle han blant annet dra på fire turer til Asia og komme med rådgivning om hvordan man kan lure overgangsreglene når det kommer til tredjeparts eierskap.

Praksisen om tredjepartsoverganger ble i 2008 forbudt av Det engelske fotballforbundet - altså arbeidsgiveren til Allardyce.

EKSPERT: Øyvind Alsaker. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
EKSPERT: Øyvind Alsaker. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

- Det er forkastelig å drive å diskutere et engasjement verdt rundt fem millioner der du skal reise til Det fjerne østen i hans situasjon. Han har jo ikke begynt FA-jobben, så skal han bruke posisjonen for å få enda mer penger, sier Alsaker.

Tror Allardyce får jobb igjen

I de skjulte opptakene publisert av The Telegraph mobber Allardays også Roy Hodgsons talefeil og kaller Prins Harry for «a very naughty boy». Han snakker også nedsettende om fotballforbundet.

- Ja, så er det den skittkastingen til høyre og venstre, som også er pinlig og uverdig som landslagssjef. Det en sum av møkk hele greia, sier konkluderer Alsaker.

- Tror du han kommer til å trene et britisk lag igjen?

- Ja, jeg tror det. Allardyce har evnen til å få et lag ut av en knipe. Sånn som jeg kjenner desperate Premier League-lag i oktober og november, ser jeg ikke bort ifra at han får en ny trenerjobb. Men jeg tror det er færre som vil ta i ham nå, svarer fotballeksperten.

Legger seg flat

I en uttalelse innrømmer Allardyce at han har begått store feil.

- Det var et stolt øyeblikk for meg å bli ansatt i juli, og jeg er dypt skuffet over dette utfallet. Jeg møtte Greg Clarke og Martin Glenn (begge i FA) i ettermiddag, og beklaget meg på det sterkeste for mine handlinger. Selv om det ble gjort tydelig under samtalene som ble tatt opp at alle de foreslåtte handlingene måtte ha FAs godkjennelse, forstår jeg at jeg har sagt ting som ikke ser bra ut, sier Allardyce og fortsetter:

- Jeg angrer også på kommentarene mine rettet mot andre personer.