Alsaker: - Et dobbeltmareritt

Lyd og bilde forsvant for verdens tv-seere.

(Dagbladet.no): Norske og internasjonale tv-seere fikk en mildt sagt uoversiktlig EM-opplevelse under det høydramatiske semifinaleoppgjøret mellom Tyskland og Tyrkia i Basel.

Et lite stykke ut i annenomgang forsvant nemlig både bildesignalet og kommentatorlyden fra den sveitsiske byen, og selv om bildet etterhvert kom tilbake, skulle det forsvinne igjen.

Dermed måtte TV 2 sitt kommentatorpar Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb fullføre jobben via mobiltelefon.

- Det er en kommentators mareritt når lyden forsvinner, og det fortoner seg som et dobbeltmareritt når også bildet blir borte, sier en frustrert Alsaker til Dagbladet.no etter kampen.

Først og fremst synes den rutinerte kommentatorstemmen det er veldig beklagelig at tv-seerne ble snytt for det som fortonet seg som en fotballfest fra tribuneplass på St. Jakob-Park.

- Dette er forferdelig leit for seerne som går glipp av et fantastisk drama, påpeker Alsaker som opplevde hele situasjonen som kaotisk.

- Det blir komplett kaos med medlinger og instuksjoner og rytmen forsvinner i kommenteringen, spesielt etter at vi måtte koble oss opp via mobiltelefon og sende den fram og tilbake til hverandre. Når man har på seg headset, hører man hva sidemannen sier. Men i koket på stadion blir det umulig å få med seg hva som blir sagt, og samspillet forsvinner.

Feilen lå i Wien

BEKLAGER, TEKNISK FEIL: Norske tv-seere kunne ikke bevitne Miroslav Kloses kraftfulle hodestøt og Rüstü Recbers feilvurdering direkte fra Basel. Foto: AP/Scanpix
BEKLAGER, TEKNISK FEIL: Norske tv-seere kunne ikke bevitne Miroslav Kloses kraftfulle hodestøt og Rüstü Recbers feilvurdering direkte fra Basel. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Feilen lå imidlertid ikke i Basel, men på den andre siden av landegrensen.

- Kringkastingssenteret i Wien hadde problemer med strømmen, og bruddene rammet alle tv-stasjoner som overførte kampen, sier informasjonssjef Marianne Røiseland i TV2 til VG Nett.

Det er i kveld et forferdelig uvær i den østerriske hovedstaden, noe som også medførte at TV 2 sin daglige studiosending måtte improviseres fra Oslo.

Forundret Alsaker

Øyvind Alsaker understreker at han ikke besitter den nødvendige tekniske kompetansen og at han derfor uttaler seg som menigmann, men han synes likevel at det er underlig at en hendelse i Wien skal ramme Basel som ligger flere hundre kilometer unna.

- Dersom du spør meg om et uvær i Wien skal stoppe en kamp i Basel, ville jeg synes det var en merkelig konsekvens, påpeker han. 

Alsaker: - Et dobbeltmareritt
FORTVILET: Øyvind Alsaker (t.v.) måtte kommunisere med norske tv-seere via mobiltelefon da strømmen forsvant i Wien.