Alsaker om Memphis-vraking: - Ikke veldig rart

21-åringen utelatt fra Nederlands landslagstropp.

SLITER: Memphis Depay er vraket fra Nederlands landslagstropp. Foto. Scanpix
SLITER: Memphis Depay er vraket fra Nederlands landslagstropp. Foto. ScanpixVis mer

(Dagbladet): Memphis Depay (21) har fått en vanskelig start på oppholdet i England etter overgangen fra PSV i sommer. Forrige sesongs toppscorer i den nederlandske toppdivisjonen har de siste ukene vært henvist til benken av Manchester United-manager Louis van Gaal.

Nå er 21-åringen heller ikke å finne Nederlands landslagstropp til møtet med Wales, uten at dét overrasker ikke TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Jeg har vært ringside og sett forestillingene hans. Det har jevnt over vært ganske dårlig, med et og annet blaff. Det er ikke så veldig rart at han er utelatt. Selv om Nederland presterer pussig for tiden, skal det være knallhard kamp om plassene der, sier Alsaker til Dagbladet.

- Fungerer ikke i et lag Memphis, som han selv ønsker å bli kalt på grunn av et vanskelig forhold til sin biologiske far, har et rykte på seg for å ha et stort ego som er vrient å håndtere. Nederlands landslagssjef går også langt i å antyde at det er grunnen til at kantspilleren er utelatt fra troppen. 

- I fotball må du fungere i et lag. Det gjør ikke alltid han, forklarer Danny Blind, ifølge engelske Daily Mail.

Memphis har ikke spilt et eneste minutt for Manchester United i Premier League siden 3-0-tapet mot Arsenal 4. oktober, til tross for overgangen verdt 25 millioner pund i sommer.

Det har van Gaal begrunnet med at prestasjonene ikke har vært gode nok. Han har likevel tro på at landsmannen kan utgjøre en forskjell på Old Trafford i fremtiden.

- Han er bare 21 år, og er i en fase av karrieren hvor han må tilvenne seg flere ting. Jeg har tro på at han slår tilbake. Jeg har sagt at han er det største talentet i sin aldersgruppe, men man kan ikke forvente at han er stabil så lenge han bare er 21 år. Vi må gi ham tid, sånn som med Anthony Martial da han manglet litt på formen, har van Gaal sagt.

- Må jobbe hardt Alsaker tror også Memphis kan reise seg, bare han er villig til å legge ned innsatsen som kreves. Det vil i så fall glede Manchester United-fansen som har vært vitne til en rekke bleke offensive forestillinger fra laget sitt denne sesongen.

- Det er tøft å skulle komme til Premier League å herje. Han er bare 21 år, minner Alsaker om, før han legger til: 

- Det United har gjort offensivt er ikke all verden. Han har kanskje lidd under det. Han har noe. Det er klart. Han har fart, eksplosivitet og et trøkk i høyrefoten som gjør ham spennende. Han må bare jobbe hardt, så kommer han tilbake.